Collectiviteit die ertoe doet

In onze Zorg voor jezelf Community las ik laatst een gesprek over solidariteit. Volgens IZZ-lid Matima neemt de solidariteit af en het eigen belang toe. Dat zette me aan het denken over het collectief dat wij als IZZ zijn. Wij staan per definitie voor het gedeelde belang. En dus voor solidariteit. Natuurlijk krijg je ook bij ons een aantrekkelijke korting, op de IZZ Zorgverzekering, via je werkgever. Maar het échte doel van onze collectiviteit is gezondheidswinst. Voor onze 410.000 aangesloten leden, maar ook voor al die andere zorgmedewerkers.

Wat vind jij belangrijk?!

Welke gezondheidswinst vind jij belangrijk? Welke tips om gezonder te werken heb jij voor je collega’s? We horen het graag van je via onze Zorg voor jezelf Community op www.community.izz.nl. Dé plek voor zorgmedewerkers om ervaringen te delen en ideeën laten te horen. Ook wij stellen er gericht vragen aan alle leden, in het IZZ Ledenpanel. Wat je bijvoorbeeld vindt van de kwaliteit van psychische zorg. Of hoe het werk je vitaliteit beïnvloedt. En omgekeerd heeft het ledenpanel een thema overtuigend op de IZZ-agenda gezet: Hoe halen we vitaal ons pensioen?

Het is fijn als nog meer zorgmedewerkers – net als Matima – aan de gezondheidswinst van de zorgsector meewerken. Want samen sta je sterk, dat geldt ook voor ons collectief. Praat en discussieer mee op www.community.izz.nl. Ik ben benieuwd naar alle bijdragen!

Pieter van de Winckel

Community manager