Doe je mee aan het IZZ Ledenpanel?

Als je meedoet aan het IZZ Ledenpanel, denk je een paar keer per jaar met ons mee. Bijvoorbeeld over de zorg die jij krijgt. Of over de IZZ Zorgverzekering. Meestal gaat dit via een online vragenlijst in de IZZ Community. Daar lees je ook over de resultaten. Bijvoorbeeld van de volgende twee onderzoeken, die we in 2017 hebben gedaan:

 Onderzoek psychische zorg

Dit weten we:

  • Het werk komt niet altijd terug in de diagnose en behandeling van psychische klachten. Terwijl het werken in de zorg vaak een van de oorzaken is. In plaats van de diagnose burn-out krijgen leden de diagnose depressie, zodat zij meer psychische zorg vergoed krijgen.
  • IZZ leden nemen beginnende psychische klachten vaak niet direct serieus. Terwijl juist een vroege signalering en aanpak kan voorkomen dat je ‘van de regen in de dip’ belandt. 

Dit doen we met de informatie:

  • We hebben in onderhandeling met VGZ voor de Zorg een vergoeding voor mindfulness bij burn-out toegevoegd aan de aanvullende pakketten van de IZZ Zorgverzekering.
  • We werken samen met GGZ Nederland en zorgverzekeraars om meer aandacht te krijgen voor werkgerelateerde klachten.
  • We bieden gratis online zelfhulpmodules, bijvoorbeeld over werkstress en burn-out, depressie en piekeren. 

Onderzoek mondzorg 

Dit weten we:

  • Een tandarts of mondhygiënist is verplicht om een offerte te geven voor behandelingen die meer dan € 250 kosten. Dat gebeurt lang niet altijd. Slechts een beperkt aantal leden geeft aan deze informatie te missen.
  • 20% heeft in de afgelopen twee jaar weleens afgezien van een behandeling vanwege de kosten en vergoeding.

In november 2017 zaten we met een groep IZZ leden om tafel om dieper in te gaan op de resultaten uit de online vragenlijst. Lees hierover meer op www.community.izz.nl.

Laat ook weten wat jij belangrijk vindt en doe mee aan het IZZ Ledenpanel!  Lees hoe je lid wordt op www.izz.nl/ledenpanel. Ruim 4.000 IZZ leden gingen je al voor.