Hoezo het mooiste beroep?

Werken in de zorg is het mooiste wat er is. Althans, dat zeggen we vaak. Wat ik interessant vind, is waarom zoveel zorgmedewerkers deze mening delen? Zeker als je kijkt naar sommige ontwikkelingen in de zorg. Want eerlijk is eerlijk: die liegen er niet om. Kijk maar eens naar de stijgende fysieke en psychische overbelasting. Of naar het tekort aan goed opgeleid personeel in de zorg. Ook is er agressie en onveiligheid. Voor steeds meer van onze leden dagelijkse kost, terwijl ze “gewoon” hun werk proberen te doen. Hoezo, het mooiste beroep?

Toch weet iedereen in de zorg, dat de zorg bijzonder is.Geen dag is er hetzelfde. De momenten van voldoening, plezier en tegenslag wisselen elkaar in hoog tempo af.Je kunt ontroerd en trots zijn als cliënten, familieleden of collega’s hun waardering voor je uitspreken. Wie weet zie jij jouw werk als een roeping of passie. Jij wilt er zijn voor jouw cliënten!

‘Waarom kies jij voor de zorg? Deel het met ons!’

Het mooiste aan de zorg zijn tenslotte de mensen voor wie én met wie je werkt.Dit nummer gaat over hoe je met plezier en in goede gezondheid kunt werken in de zorg. Over vitaal zijn op alle momenten in je leven.Lees op pagina 18 en 19 wat jouw generatie zegt over hoe je in het werk staat en op pagina 12 en 13 het inspirerende verhaal van een 66-jarige ambulancehulpverlener die terugkijkt op zijn loopbaan. Laat ook op www.community.izz.nl weten waarom jouw baan in de zorg het mooiste beroep ter wereld is. En, hoe jij dat zo houdt!

Pieter van de Winckel
Community manager