IZZ Zorgverzekering 2020; Zorg voor mensen in de zorg

Je zorgt dagelijks goed voor anderen, maar zorg je ook goed voor jezelf? De IZZ Zorgverzekering is de eigen zorgverzekering van mensen in de zorg.

 • Scherpe premie én 5% collectiviteitskorting
 • Zorg voor de Zorg-pakket: speciaal afgestemd op het werken in de zorg
 • Ruime keuze bij 2 zorgverzekeraars: VGZ en CZ
 • Je draagt bij aan een gezondere zorgsector

Bekijk de voordelen van IZZ
IZZ Zorgverzekering 2020
Duo logo IZZ-CZ
 • CZ doet meer dan alleen het vergoeden van uw zorg
 • CZ helpt met het vinden van goede zorg. Oók als u voor een ander zorgt
 • Service en gemak bij uw zorgverzekering: van aanmelden en inzicht in vergoedingen tot declaraties indienen
Duo logo IZZ-VGZ
 • Al meer dan 40 jaar de uitvoerder van de IZZ Zorgverzekering.
 • VGZ kan meer voor u doen. Van hulp bij mantelzorg tot wachtlijstbemiddeling.
 • Natuurlijk alles makkelijk regelen via je app!

Basisverzekeringen

Basisverzekering

Zorgbewustpolis (Natura) 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders 70% vergoeding bij zorgaanbieders zonder contract
€109,20 *
Zorg-op-maatpolis (Natura) 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders 75% vergoeding bij zorgaanbieders zonder contract
€114,90 *
Zorgkeuzepolis (Restitutie) 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders 100% vergoeding bij zorgaanbieders zonder contract, o.b.v. (redelijke) marktconforme tarieven
€121,08 *

Premies zijn per maand en op basis van € 385,- verplicht eigen risico

* incl. 5% collectiviteitskorting

Basisverzekering

Bewuzt (Natura) 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders 75% vergoeding bij zorgaanbieders zonder contract
€107,95
Natura 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders 80% vergoeding bij zorgaanbieders zonder contract
€113,95 *
Restitutie 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders 100% vergoeding bij zorgaanbieders zonder contract, o.b.v. (redelijke) marktconforme tarieven
€121,31 *

Premies zijn per maand en op basis van € 385,- verplicht eigen risico

* incl. 5% collectiviteitskorting

Aanvullende pakketten

In dit overzicht vind je per pakket de belangrijkste vergoedingen. Het volledige overzicht vind je op de websites van VGZ en CZ.

Zorg voor de Zorg

Speciaal voor de zorg
Fysiotherapie
 • 16 behandelingen
 • Intake arbeidsfysiotherapie
Mondzorg
 • Preventieve- en algemene mondzorg: 100% tot € 200,- per jaar
 • Ongevallendekking tot € 10.000,-
Mantelzorg
 • Vervangende mantelzorg maximaal 10 dagen per jaar
Mindfulness bij burn-out
 • Maximaal € 350,- per jaar
Anticonceptie voor vrouwen
 • Vanaf 21 jaar
Overgangsconsulent
 • Tot € 200,- per jaar
€22,85 + €20,85* per maand Bereken je premie

* incl. extra IZZ korting

Zorg voor de Zorg

Speciaal voor de zorg
Fysiotherapie
 • 16 behandelingen per jaar
 • Intake arbeidsfysiotherapie
Mondzorg
 • Preventieve- en algemene mondzorg: 
100% tot € 200,- per jaar
 • Ongevallendekking tot € 10.000,-
Mantelzorg
 • Vervangende mantelzorg maximaal 10 dagen per jaar
Mindfulness bij burn-out
 • Maximaal € 350,- per jaar
Anticonceptie voor vrouwen
 • Vanaf 21 jaar
Overgangsconsulent
 • Tot € 200,- per jaar
€22,45 + €20,45* per maand Bereken je premie

* incl. extra IZZ korting

Handig om te weten

De IZZ Zorgverzekering is er voor alle medewerkers die in de zorgsector werken. Of je nu arts, verpleegkundige, laborant, ICT-er of administratief medewerker bent. We hebben je er graag bij.

Ben je gestopt met werken in de zorg? Dan kun je nog drie jaar gebruik blijven maken van de IZZ Zorgverzekering. Ben je lid van ledencoöperatie PGGM&Co, dan kun je vanaf 1 januari 2020 deelnemen aan de collectieve ziektekostenregeling IZZ.  Lees alles over de collectieve IZZ regeling. 

Stichting IZZ organiseert de IZZ Zorgverzekering voor een miljoen medewerkers in de zorg en werkt hierin samen met CZ en VGZ (voorheen VGZ voor de Zorg). We maken ons sterk voor een goede zorgverzekering op basis van jullie specifieke behoeften. Door samen te werken met twee zorgverzekeraars krijg je meer keuze, omdat je uit meer basisverzekeringen en aanvullende pakketten kunt kiezen. Zo wordt de IZZ Zorgverzekering voor nog meer zorgmedewerkers aantrekkelijk en kunnen we ons nog krachtiger inzetten voor een gezonde zorgsector.

De IZZ Zorgverzekering uitgevoerd door VGZ is niet hetzelfde als de IZZ Zorgverzekering uitgevoerd door CZ. Beide zorgverzekeraars hebben een eigen assortiment. IZZ heeft wel afstemming met VGZ en CZ over de inhoud van de pakketten, de premie en de collectiviteitskorting. De inhoud van het Zorg voor de Zorg-pakket is wel bij beide zorgverzekeraars gelijk, alleen de premie en de invulling verschilt. Meer weten? 

De werkgeversbijdrage is een afspraak tussen werkgevers en werknemers in de zorg als onderdeel van diverse zorg-cao’s. Deze bijdrage is bedoeld als aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde voor medewerkers in de zorg en maakt een organisatie en het werken in de zorg aantrekkelijker.

Of jij recht hebt op de werkgeversbijdrage en hoe hoog deze bijdrage is, hangt af van de zorg-cao waar jouw zorgorganisatie bij aangesloten is.

Heb je op dit moment een IZZ Zorgverzekering en zijn er wijzigingen in jouw zorg-cao? Dan kan het zijn dat je gebruik mag maken van een garantieregeling. Je behoudt in dat geval de werkgeversbijdrage.

Meer informatie over de werkgeversbijdrage en de garantieregeling 

Om de Zorg voor de Zorg-pakketten toegankelijk en betaalbaar te houden, betaalt Stichting IZZ hieraan mee. Dat noemen we de extra korting van IZZ. In 2020 betaalt IZZ € 24,00 per betalende deelnemer per jaar. Dit is al in de premie van alle 4 Zorg voor de Zorg-pakketten verwerkt en staat dus niet als zodanig vermeld op uw polis.

In de grote zorg-cao's is afgesproken dat werkgevers de premies van de IZZ Zorgverzekering via de salarisadministratie incasseren. Dit geldt zowel voor de IZZ Zorgverzekering uitgevoerd door CZ als voor de IZZ Zorgverzekering uitgevoerd door VGZ. Of er sprake is van premie incasso door jouw werkgever hangt af van de cao waarbij jouw zorgorganisatie is aangesloten.

Je kunt dit navragen bij jouw eigen werkgever.

Als jij recht hebt op deelname aan de collectieve IZZ Zorgverzekering, kun je ook je partner en kinderen meeverzekeren. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd en hebben recht op dezelfde aanvullende verzekering als de hoofdverzekerde op de polis.

Is er afgelopen jaar iets veranderd in jullie situatie? Bekijk dan of er consequenties zijn voor jullie zorgverzekering

Er is jaarlijks één moment waarop je kunt overstappen van de ene zorgverzekering naar de andere zorgverzekering. Voor 31 december moet je je wijziging doorgeven.

Er zijn een aantal uitzonderingen op deze regel:

 • Je verandert gedurende het jaar van werkgever;
 • Je bent 18 jaar geworden en valt niet meer onder de verzekering van je ouders;
 • Je hebt in het buitenland gewoond.

Voor 2020 heeft de overheid bepaald dat de maximale collectiviteitskorting op de basisverzekering verlaagd wordt van 10% (2019) naar 5% (2020). IZZ heeft zich het afgelopen jaar ingezet voor het behoud van de collectiviteitskorting en geprobeerd deze zo hoog mogelijk te houden. Wij bieden jou dan ook deze maximale korting van 5% bovenop een scherpe premie op je basisverzekering. De korting hebben we al voor je verwerkt in de prijzen op deze pagina.

IZZ Zorgverzekering 2020

De IZZ Zorgverzekering is de enige zorgverzekering die speciaal is afgestemd op het werken in de zorg. Omdat werken in de zorg nu eenmaal iets anders van je vraagt, zowel lichamelijk als psychisch. Werkgevers en werknemers in de zorg maken zich daarom samen sterk voor de eigen zorgverzekering van alle mensen in de zorg. Op deze pagina vind je alle premies en pakketten van de IZZ Zorgverzekering 2020.

IZZ vergoedingen

Uit onze onderzoeken naar Gezond werken in de Zorg weten we welke zorg mensen in de zorg zelf veel nodig hebben. Daarom zit in het aanvullende Zorg voor de Zorg-pakket een ruime vergoeding voor (arbeids)fysiotherapie, steun voor mantelzorgers, overgangsconsulent en Mindfulness bij burn-out klachten.

Zorg voor de Zorg

De inhoud van het aanvullende Zorg voor de Zorg-pakket is afgestemd op het werken in de zorg. In een aantal zorg-cao's is voor dit pakket een werkgeversbijdrage opgenomen. De vergoedingen in het Zorg voor de Zorg-pakket zijn bij CZ en VGZ gelijk. Wel kan de invulling verschillen per zorgverzekeraar. De andere aanvullende pakketten van CZ en VGZ verschillen wel van elkaar. In de overzichten vind je per pakket de belangrijkste onderdelen en vergoedingen.

IZZ Premie 2020

In de prijzen op deze pagina is 5%collectiviteitskorting verwerkt in de premie van de basisverzekering. Het aanvullende Zorg voor de Zorg-pakket heeft een scherpe premie en uitgebreide vergoedingen die passen bij de gezondheidsrisico’s van het werken in de zorg.