Samen sterk staan met IZZ.

IZZ is een ledencollectief met 410.000 leden en maakt zich hard voor de gezondheid van zorgmedewerkers zoals jij. Voor mensen met hart voor de zorg. 

 • De IZZ Zorgverzekering is extra voordelig voor iedereen die in de zorg werkt.
 • Profiteer van de IZZ ledenvoordelen, speciaal voor mensen in de zorg
 • Deel jouw ervaringen in het IZZ ledenpanel
 • Draag bij aan een gezondere zorgsector

Wat we doen voor onze leden

Illustratie IZZ collectiefIZZ Zorgverzekering

De IZZ Zorgverzekering is extra voordelig voor iedereen die in de zorg werkt. En met vergoedingen die zijn afgestemd op het werken in de zorg.

Magazine De Zorg

Je ontvangt vier keer per jaar ons gratis magazine de Zorg. Met verhalen, tips en experts over gezond werken in de Zorg.

IZZ Ledenvoordeel

Blijf fysiek en mentaal in balans met het IZZ ledenvoordeel. Gratis training, e-learnings én korting op unieke gezondheidsproducten.

Praat mee in het Ledenpanel

Denk met ons mee over uitbreiding van ons aanbod en gebruik je invloed om het werken in de zorg gezonder en plezieriger te maken.

Handig om te weten

Wie kan gebruik maken van het IZZ lidmaatschap?

Iedereen met een collectieve IZZ Zorgverzekering door VGZ of CZ is automatisch lid van het IZZ ledencollectief. Om gebruik te maken van oa het IZZ ledenvoordeel kun je je lidmaatschap activeren. Houd daarbij je klantnummer van je zorgverzekering bij de hand.

Hoe kan ik deelnemen aan de collectieve IZZ Ziektekosteregeling?

Als je in de zorg werkt of lid bent van PGGM&Co, dan kun je deelnemen aan de collectieve ziektekostenregeling IZZ. Dat betekent dat je kunt profiteren van een aantal voordelen:

 • Scherpe premie én de maximale wettelijke collectiviteitskorting van 5%;
 • Aanvullend Zorg voor de Zorg-pakket: speciaal afgestemd op werken in de zorg;
 • Extra korting van IZZ op het aanvullende Zorg voor de Zorg-pakket
 • Ledenvoordelen zoals een online training bij slaapproblemen of overgangsklachten 

Bekijk hier wie deel kan nemen.

Je situatie verandert, wat is de invloed op jouw lidmaatschap

Als je in de zorg werkt, kun je deelnemen aan de collectieve IZZ Zorgverzekering. Wat zijn de gevolgen voor jouw deelname als je situatie verandert?

Arbeidsongeschikt, pensioen of wachtgeld

Je blijft deelnemer aan het IZZ collectief en behoudt de collectiviteitskorting, als je al een IZZ Zorgverzekering hebt en:

 • arbeidsongeschikt raakt;
 • met pensioen gaat*;
 • wachtgeld ontvangt.

Ook je partner en eventuele kinderen die dan al een IZZ Zorgverzekering hebben, behouden de collectiviteitskorting. Het recht op de werkgeversbijdrage vervalt in deze situaties.

*) Als je lid bent van ledencoöperatie PGGM&Co, dan kun je deelnemen aan de collectieve IZZ Zorgverzekering en profiteer je van alle voordelen.

Overlijden

Als je in de zorg werkt en komt te overlijden, blijven je partner en/of kinderen deelnemer aan het IZZ collectief en behouden ze de collectiviteitskorting als zij voor die tijd al een IZZ Zorgverzekering hadden. Het recht op de werkgeversbijdrage vervalt.

Scheiding

Bij een scheiding krijgt je ex-partner nog gedurende het lopende kalenderjaar en de twee daaropvolgende kalenderjaren collectiviteitskorting. Je kinderen behouden hun collectiviteitskorting als ze bij jou op de polis (blijven) staan. Voor je ex-partner vervalt het recht op de werkgeversbijdrage. Neem contact op met de uitvoerende zorgverzekeraar van jouw IZZ Zorgverzekering (CZ of VGZ) voor de voorwaarden.

Samenwonen of kinderen

Als je gaat samenwonen of kinderen krijgt, dan mogen je partner en kinderen ook gebruik maken van de collectieve IZZ Zorgverzekering. Neem contact op met de uitvoerende zorgverzekeraar van jouw IZZ Zorgverzekering (CZ of VGZ) voor de voorwaarden.

Niet meer werkzaam in de zorg

Als je niet meer in de zorg werkt, krijg je gedurende het lopende kalenderjaar en de twee daaropvolgende kalenderjaren nog de collectiviteitskorting. Als je lid bent van PGGM&Co, dan kun je ook na deze periode nog gebruik maken van de collectieve IZZ Zorgverzekering. In beide gevallen ontvang je geen werkgeversbijdrage meer als je dienstverband in de zorg is beëindigd.

Geen deelnemer meer?

Heb je geen recht meer op de collectieve IZZ Zorgverzekering? Dan ontvang je van jouw uitvoerende zorgverzekeraar (CZ of VGZ) een voorstel voor een individuele zorgverzekering. Je profiteert niet meer van collectiviteitskorting en van een eventuele werkgeversbijdrage.

Wat doet IZZ precies?

Stichting IZZ heeft ruim 410.000 leden en is opgericht en wordt aangestuurd door werkgevers en werknemers in de zorg. Samen met jou maken we ons sterk voor een gezonde zorgsector en een gezonder Nederland.

Als belangenbehartiger van mensen in de zorg wil IZZ de gezondheid en inzetbaarheid van mensen in de zorg verbeteren. Dat doen wij met de eigen IZZ Zorgverzekering, onderzoek en projecten.

Lees meer

Ik wil een wijziging doorgeven aan IZZ

Wil je een postadres-, e-mailadres of naamswijziging doorgeven of je afmelden voor magazine De Zorg? Geef het aan ons door via dit formulier.

Let op: Heb je een wijziging voor jouw IZZ Zorgverzekering, geef deze dan door via de klantenservice van VGZ of CZ

Wijzigen postadres / naam

Ben je verhuisd of wil je andere wijzigingen doorgeven, zoals een naamswijziging? Geef je wijzigingen hier door.

Wijzigen E-mailadres

Wil je e-mails van IZZ liever op een ander e-mailadres ontvangen? Geef het aan ons door.

Afmelden magazine de Zorg per post

De Zorg, het ledenmagazine van IZZ, verschijnt 4 keer per jaar per post. Wil je dit magazine niet meer per post ontvangen? Meld je dan hier af 

Geen collectieve IZZ Zorgverzekering meer?

Geef dit dan hier door