Ledenvoordeel

Korting op houding-corrigerende kleding

Houding-corrigerende kleding Anodyne
15% korting voor IZZ-leden

 

Goed nieuws voor alle IZZ-leden die op dit moment rondlopen met een slechte houding en rug-, nek- of schouderklachten. Een test met 118 IZZ-leden toont aan dat het dragen van het Anodyne Posture Shirt goed helpt bij een verbeterde houding en vermindering van pijnklachten. Log in en bestel het shirt nu met 15% korting door de onderstaande kortingscode te gebruiken. Je bestelling wordt gratis verzonden.

Afname van klachten tijdens de test door IZZ-leden 

Maar liefst 118 IZZ-leden deden mee aan de test met het Anodyne shirt. 57% van de deelnemers die deelnamen gaf in de maand voor het begin aan dat ze last hadden van rug-, nek- of schouderklachten. Na slechts een maand met het Anodyne shirt was dit nog maar 27%.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat:

    • 84% geeft aan positief effect te merken op hun houding;
    • 77% ervaart dat de intensiteit van hoofdpijn is verminderd;
    • 73% heeft minder intensieve rugklachten;
    • 73% heeft minder intensieve schouderklachten.

    Log in om gebruik te maken van dit ledenvoordeel

    Inloggen

    Hoe werkt het?

    Het laten hangen van je schouders terwijl je achter de computer zit en het buigen van je nek terwijl je op je telefoon kijkt (wat Nederlanders gemiddeld 61 uur per maand doen volgens het SIDN) zijn slechts twee van de manieren hoe we dagelijks langdurige druk op onze rug, nek en schouders zetten en dit kan na verloop van tijd leiden tot verschillende klachten. Het Anodyne Posture Shirt zorgt ervoor dat de drager continu wordt herinnerd aan zijn of haar houding. Het shirt doet dit door de speciale, op Kinesiotape geïnspireerde, NeuroBand® technologie dat het lichaam feedback geeft op het moment dat de drager een slap postuur aanneemt.

    Voor mensen met hevige pijnklachten in de rug, nek of schouders zal het Posture Shirt volgens het onderzoek in de meeste gevallen helpen om deze pijn te verlichten. 8% van de deelnemers gaf aan dat ze 'hevige pijn' ervoeren. Dit aantal kromp tot 1% na het shirt een maand te hebben gedragen. De groep die aangaf 'bovengemiddelde pijn' te ervaren zakte van 27% naar 14%.  Hoewel een aantal van de zorgmedewerkers dus nog altijd pijn ervoer, werd dit veel beter te verdragen. Anodyne geeft aan dat het optimale resultaat normaal gesproken na ongeveer drie maanden wordt behaald.

    Waarom voel je minder pijn door je houding te verbeteren?

    Zelfs als we een actief leven hebben door vaak te sporten, wandelen of fietsen gebruiken we onze rugspieren niet altijd op de juiste manier. Dit kan ervoor zorgen dat deze spieren na verloop van tijd 'inactief' worden. Met hulp van het Anodyne Posture Shirt gaat de gebruiker deze inactieve spieren activeren waardoor deze sterker worden. Het is net als het bezoeken van een sportschool, vandaar dat de optimale resultaten ook niet al na een paar weken, maar juist na ongeveer drie tot zes maanden worden bereikt. De eerste positieve resultaten tonen zich echter al binnen vier weken aan.

    Veel mensen hebben het ondernemen van activiteiten opgegeven omdat ze bang zijn dat ze last krijgen van hun nek, rug en schouders. Dit kan bijvoorbeeld tuinieren zijn. Van de 118 deelnemers zei bijna één op de drie dat hun pijnklachten hen weerhielden om activiteiten te ondernemen. Na het shirt een maand gedragen te hebben was deze groep gehalveerd. Wanneer de deelnemers het Anodyne shirt nog langer blijven gebruiken ligt het in de lijn der verwachting dat dit aantal nóg verder zal zakken.