Artikel

Mentale steun bij Corona via OpenUp.care

Dat zorgmedewerkers het mentaal zwaar kunnen krijgen werd aan het begin van de corona-uitbraak snel duidelijk. Via het online platform van OpenUp.care bieden VGZ en IZZ daarom laagdrempelige mentale ondersteuning, zoals programma’s en workshops speciaal voor jou als zorgmedewerker. Als je bij VGZ verzekerd bent met een IZZ Zorgverzekering kun je een gratis consult met een psycholoog inplannen.

Foto vermoeide zorgmedewerker

De IZZ Zorgverzekering door VGZ is een samenwerking aangegaan met iPractice, een landelijk werkende online psychologie praktijk. Je kunt bij iPractice terecht voor informatie, een éénmalig contact of een intensievere behandeling. iPractice werkt met het online platform OpenUp.care. Op dit platform vind je de mogelijkheid om laagdrempelig, geheel vertrouwelijk en eenvoudig contact te leggen met een psycholoog. Omdat emoties geen wachttijd kennen kan je dagelijks terecht bij je online psycholoog. Contact met een online psycholoog via OpenUp.care is voor verzekerden met een IZZ Zorgverzekering door VGZ gratis. 

De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Professionele online psychologische ondersteuning wanneer het jou uitkomt
  • Directe toegang
  • 24/7 afspraak maken
  • Geen wachttijden
  • Speciaal voor jou als zorgprofessional met een IZZ Zorgverzekering door VGZ
  • Geen kosten en vrij van eigen bijdrage of eigen risico

 

Geen IZZ Zorgverzekering door VGZ?

Werk je in de zorg en heb je geen IZZ Zorgverzekering uitgevoerd door VGZ? Dan kun je ook gebruik maken van psychische zorg via het Contactpunt psychosociale ondersteuning voor zorgprofessionals van ARQ IVP. Lees meer.

Webinars voor zorgmedewerkers

Samen met zorgverzekeraar VGZ, PGGM&Co en OpenUp.care organiseren we een aantal webinars. Met deze webinar helpen we mensen in de zorg om te gaan met stress, zodat zij balans houden.

Terugkijken: Webinar 'Het succes van minder stress' 

Heb je een gejaagd gevoel? Loop je achter de feiten aan? Vind je geen rust, zelfs niet op een vrije dag? Tijdens de Week van de Werkstress 2020 volgden ruim 1.500 zorgmedewerkers de online webinar 'Het succes van minder stress'. Kijk hem nu terug.

Terugkijken: Webinar Grenzen stellen

Als zorgmedewerker moet je vaak grenzen aangeven en sta je soms voor dilemma's. Hoe ga je daarmee om? Wat accepteer je en waar trek je een grens? OpenUp.care organiseerde samen met IZZ en VGZ op donderdag 24 september een gratis online webinar Grenzen stellen. Zo'n 2.000 enthousiaste zorgmedewerkers zagen deze webinar.