Artikel

Mentale steun via OpenUp.care

Werken in de zorg vraag mentaal veel van je. En door Covid-19 heb je als zorgmedewerker nog vaker te maken (gehad) met psychisch belastende situaties. Via het online platform van OpenUp.care bieden VGZ en IZZ daarom laagdrempelige mentale ondersteuning, zoals programma’s en workshops speciaal voor jou als zorgmedewerker. Zo kun je bijvoorbeeld een online consult met een psycholoog inplannen. Als je bij VGZ verzekerd bent met een IZZ Zorgverzekering krijg je 3 consults vergoed vanuit de aanvullende (Zorg voor de Zorg) verzekeringen. 

Foto vermoeide zorgmedewerker

De IZZ Zorgverzekering door VGZ is een samenwerking aangegaan met iPractice, een landelijk werkende online psychologie praktijk. Je kunt bij iPractice terecht voor informatie, een éénmalig contact of een intensievere behandeling. iPractice werkt met het online platform OpenUp.care. Op dit platform vind je de mogelijkheid om laagdrempelig, geheel vertrouwelijk en eenvoudig contact te leggen met een psycholoog. Omdat emoties geen wachttijd kennen kan je dagelijks terecht bij je online psycholoog. Contact met een online psycholoog via OpenUp.care is voor verzekerden met een aanvullende IZZ Zorgverzekering (Zorg voor de Zorg) door VGZ gratis. 

De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Professionele online psychologische ondersteuning wanneer het jou uitkomt
  • Directe toegang
  • 24/7 afspraak maken
  • Geen wachttijden
  • Speciaal voor jou als zorgprofessional met een IZZ Zorgverzekering door VGZ
  • Geen kosten en vrij van eigen bijdrage of eigen risico vanuit de aanvullende verzekeringen

 

Geen IZZ Zorgverzekering door VGZ?

Werk je in de zorg en heb je geen aanvullende IZZ Zorgverzekering uitgevoerd door VGZ? Dan kun je ook gebruik maken van psychische zorg via het Contactpunt psychosociale ondersteuning voor zorgprofessionals van ARQ IVP. Lees meer.

Heb je wel een aanvullende IZZ Zorgverzekering (Zorg voor de Zorg of Zorg Compleet pakket) maar dan bij CZ? Dan kun je voor psychische (zelf)zorg binnen de extra vergoedingen gratis gebruik maken van de e-zelfhulp van Gezondeboel.

Webinars voor zorgmedewerkers

Samen met zorgverzekeraar VGZ, PGGM&Co en OpenUp.care organiseren we een aantal webinars. Met deze webinar helpen we mensen in de zorg om te gaan met stress, zodat zij balans houden.

Terugkijken: Webinar 'Het succes van minder stress' 

Heb je een gejaagd gevoel? Loop je achter de feiten aan? Vind je geen rust, zelfs niet op een vrije dag? Tijdens de Week van de Werkstress 2020 volgden ruim 1.500 zorgmedewerkers de online webinar 'Het succes van minder stress'. Kijk hem nu terug.

Terugkijken: Webinar Grenzen stellen

Als zorgmedewerker moet je vaak grenzen aangeven en sta je soms voor dilemma's. Hoe ga je daarmee om? Wat accepteer je en waar trek je een grens? OpenUp.care organiseerde samen met IZZ en VGZ op donderdag 24 september een gratis online webinar Grenzen stellen. Zo'n 2.000 enthousiaste zorgmedewerkers zagen deze webinar.