Over IZZ. Zorg voor mensen in de zorg

Nederland kan niet zonder de zorg. En de zorg gaat altijd door, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Voor bijna 17 miljoen mensen die allemaal ooit, soms, steeds vaker of continu zorg nodig hebben. Voor goede zorg, zijn gezonde zorgmedewerkers nodig. En gezonde zorgorganisaties. Bij IZZ werken we hier aan. Iedere dag.

Over Stichting IZZ

IZZ is het grootste collectief in zorg en welzijn. De stichting is opgericht en aangestuurd door werkgevers en werknemers in de zorg. Samen maken we ons sterk voor een gezonde zorgsector en een gezonder Nederland. Dat doen we door de gezondheid en inzetbaarheid van mensen in de zorg te verbeteren. We helpen zorgmedewerkers goed voro zich zelf te zorgen. En helpen zorgorganisaties een gezonde werkgever te zijn. Met onderzoek, advies, voordelen voor zorgmedewerkers en de IZZ Zorgverzekering door CZ of VGZ.

Ledenvoordeel

Werken in de zorg is mooi, maar vraagt ook veel van je. IZZ zorgt voor alle zorgmedewerkers. Iedereen die zich aansluit bij het collectief profiteert van de voordelen van het lidmaatschap.

  • Kortingen op boeken en must-haves voor de zorg
  • Gratis online trainingen en webinars
  • IZZ Zelfscreener en Mentale gezondheidstest
  • Toegang tot de Beweeg je Beter app
  • Geef je mening over werken in de zorg in ons ledenpanel

De IZZ Zorgverzekering van mensen in de zorg 

De IZZ Zorgverzekering wordt zorgvuldig afgestemd op de gezondheidsrisico’s van het werken in de zorg. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie of vervangende mantelzorg. Voor de uitvoering van de IZZ Zorgverzekeringen maken we namens de leden afspraken over de inhoud, premie en service met de uitvoerend zorgverzekeraars (VGZ en CZ). Met de IZZ Zorgverzekering heb je ook recht op de Eigen risico compensatie bij long covid en PTSS.

Zo werken we samen aan gezonde zorgorganisaties

We helpen zorgorganisaties een gezonde werkgever te zijn, door het verzuim en de uitstroom terug te dringen. Daarvoor hebben we oplossingen als InDialoog en Behoud Jong Zorgtalent. We monitoren, doen onderzoek en vertalen data en analyses naar Gezond Werken-programma’s voor werkgevers.

Bestuur Stichting IZZ 

Het bestuur van Stichting IZZ bestaat uit vertegenwoordigers van aangesloten werkgevers- en werknemersorganisaties in de zorg.

De werkgevers worden vertegenwoordigd door: NVZ Vereniging Ziekenhuizen, GGZ Nederland, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland en ActiZ en Jeugdzorg Nederland. De werknemers door: FNV Zorg en Welzijn, CNV Zorg en Welzijn, NU'91 en de Federatie van Beroepsorganisaties in de Zorg.