Artikel

Preventiebudget: blijf gezond met onze preventieve zorg

An apple a day keeps the doctor away. Door preventie voorkom je gezondheidsklachten. Daarom zit in onze aanvullende verzekeringen een ruim en vrij te besteden preventiebudget.

Preventie budget IZZ

De IZZ Zorgverzekering is speciaal afgestemd op het werk in de zorg. Omdat werken in de zorg nou eenmaal iets anders van je vraagt, zowel psychische als fysiek. Bovendien zit er in de aanvullende Zorg voor de Zorg-pakketten een budget voor preventieve zorg. Zo voorkom je dat je later veel zorgkosten moet maken.

Persoonlijke keuze

De hoogte van het preventiebudget verschilt per aanvullende verzekering. Hoe je je budget wil besteden, mag je zelf bepalen. Want preventieve zorg is heel persoonlijk. Je maakt een keuze uit het ruime aanbod van preventieve zorg. En je verzekeraar VGZ of CZ vergoedt de kosten, tot het maximale bedrag van jouw budget.

Aanbod preventieve zorg

Enkele voorbeelden:

  • Preventieve psychologische consults: De zorg staat enorm onder druk sinds de uitbraak van het coronavirus. Met een preventief psychologisch consult geef je extra aandacht aan je geest;
  • Leefstijl Check: een uitgebreid gezondheidsonderzoek op basis waarvan je uitgebreid advies krijgt over je leefstijl;
  • Online intake arbeidsfysiotherapie: met o.a. een vraaggesprek en werkplekanalyse zodat ook de invloed van je werk op je klachten duidelijk is;
  • Sportmedisch onderzoek: advies over welke vorm van bewegen gezond voor jou is;
  • Overgangsconsulent: hulp bij fysieke en mentale overgangsklachten;
  • Diverse cursussen, zoals reanimatie- en EHBO-cursussen.

 

    Vergoedingen

    Wil je weten waar jij je preventiebudget aan kunt besteden? Kijk dan op de site van VGZ of CZ.