Slaap

Een goede nachtrust is heel belangrijk voor je gezondheid. Toch zegt 25% van de zorgmedewerkers slecht te slapen. Droom jij ervan om lekker te slapen? IZZ helpt je graag met inzichten, tips en trainingen.

Slaap en je werk

Werkdruk is schuldige

Lekker slapen is niet voor elke zorgmedewerker weggelegd, zo blijkt uit de Monitor Gezond werken in de zorg  van IZZ. Maar liefst 25% kampt met een slaapprobleem. En bijna de helft van alle werkenden met slaapproblemen wijst werkdruk als schuldige aan, zo blijkt uit ons onderzoek. En dan hebben we het nog niet eens over onregelmatige en nachtdiensten. Omgekeerd beïnvloedt een verstoorde nachtrust ook je functioneren op het werk.

Waarom slaap je slecht?

Slecht slapen is geen optie, het is slecht voor je gezondheid. Je kunt bewuste keuzes maken om de vicieuze cirkel van wakker liggen te doorbreken. Zoek uit waarom je slecht slaapt en pak de verstoorders aan. Bespreek bijvoorbeeld de werkdruk of de roostering in je team. Onrust door corona kan ook een rol spelen. Dat blijkt uit onze Coronamonitor. Een op de vier mensen die werken met coronapatiënten geeft aan veel last te hebben van een slechte nachtrust, voor de mensen die niet met coronapatiënten werken ligt dit lager (21%).