Onderzoek

Stijgend zorggebruik: wat kun je zelf doen?

Voor jouw patiënten zorgen, dat is je passie. En die van je collega’s. Maar jij en je collega’s hebben zelf ook veel zorg nodig. Uit de cijfers van IZZ blijkt dat zorgmedewerkers steeds vaker fysiotherapie en psychische zorg nodig hebben. Elk team krijgt hiermee te maken. Wat is er aan de hand, en wat kun je eraan doen?

Gezond werken in de zorgAls het om jouw gezondheid of die van je collega’s gaat, houdt IZZ de vinger aan de pols. Wij verzamelen en analyseren jaarlijks het zorggebruik van zorgmedewerkers met een collectieve IZZ Zorgverzekering. De onderzoeksresultaten zijn representatief voor alle zorgmedewerkers. 

Bekijk het zelf

De onderzoekscijfers staan op een digitaal dashboard. Iedereen kan daarop zien hoeveel psychische zorg en fysiotherapie zorgmedewerkers hebben gebruikt. Het zorggebruik is anoniem en op groepsniveau in kaart gebracht. Werk je bij een zorgorganisaties waar meer dan 25 medewerkers een IZZ Zorgverzekering hebben? Dan kun je met jouw werk e-mailadres een account aanmaken op het dashboard. Met dat account kun je het zorggebruik van de afgelopen 5 jaar binnen jouw organisatie inzien. Ben je benieuwd of dit ook voor jouw organisatie geldt? Download hier het overzicht van organisaties met meer dan 25 IZZ leden.

Hoe gezond kun je werken?

Zorggebruik is een indicator voor hoe gezond mensen bij een organisatie kunnen werken. Het zegt net zoveel als verzuim en medewerkerstevredenheid. Hoe dat zit, lees je in een artikel 'Wat zegt zorggebruik' dat is geschreven voor zorgorganisaties.