1-daagse training Peer Support

Wil je je collega’s beter opvangen na een traumatische gebeurtenis op de werkvloer? Dat kan, met de eendaagse training Peer support van het OLVG.

Peer Support betekent letterlijk collegiale ondersteuning. Dit wil zeggen dat collega’s elkaar opvangen en ondersteunen na het meemaken van werk-gerelateerde traumatische gebeurtenissen. De steun van directe collega’s is enorm belangrijk voor een goede verwerking.

 

Juiste opvang

Zorgprofessionals kunnen een 1-daagse training volgen in Peer Support. De Traumaopvang van OLVG traint je in het op een juiste wijze opvangen van collega’s na traumatische gebeurtenissen.

 

Onderwerpen die in de training aan bod komen

  • het verloop van verwerkingsprocessen na ingrijpende incidenten op de werkvloer
  • het verschil tussen een normale en abnormale verwerking
  • de theorie achter psychotrauma
  • psychische klachten
  • het geven van psycho-educatie
  • het trainen van gespreksvaardigheden tijdens opvang gesprekken met collega’s . 

Daarnaast besteedt de training aandacht aan de meest recente onderzoeken en initiatieven op het gebied van opvang voor en door ziekenhuismedewerkers.


Geaccrediteerd

De training is geaccrediteerd voor 8 punten (ABAN, V&VN) en wordt gegeven door een traumacoördinator en psycholoog. De training duurt 1 dag en bestaat uit een theoretisch gedeelte (ochtend) en een praktijk gedeelte (middag). Tevens is er een professionele acteur aanwezig voor het oefenen van de gespreksvaardigheden.

 

Over de afdeling Traumaopvang OLVG

In 1998 is de Traumaopvang in OLVG Oost opgericht; nationaal het eerste en grootste initiatief op het gebied van opvang voor zorgprofessionals. De Traumaopvang is gespecialiseerd in het opvangen van zorgprofessionals na het meemaken van werk-gerelateerde incidenten. De afdeling traint zowel OLVG medewerkers in Peer Support, als zorgprofessionals werkzaam in andere ziekenhuizen.

 

Meer informatie

Traumacoördinator OLVG, Lucy Dijkman: l.dijkman@olvg.nl