Bedrijfsfysiotherapie voor zorgmedewerkers

Zorgmedewerkers in Haaglanden Medisch Centrum (HMC) kunnen naar de bedrijfsfysiotherapeuten. Dat zijn fysiotherapeuten die zich speciaal richten op omgaan met de fysieke belasting in je werk.

Beter aansluiten op zorgvraag

De fysiotherapeuten van het HMC zagen dat hun reguliere behandelpakket onvoldoende aansloot op de vraag van de zorgmedewerkers. Daarom hebben ze een aantal nieuwe programma’s voor bedrijfsfysiotherapie ontwikkeld.

Preventie en herstel

De bedrijfsfysiotherapie is bedoeld om gezondheidsproblemen in je werk te voorkomen. Ook is het gericht op het herstel van fysieke klachten die met je werk te maken hebben. En op re-integratie van zorgmedewerkers.


Bekend en vertrouwd

De bedrijfsfysiotherapeuten zijn bekend en vertrouwd bij iedereen in het ziekenhuis. En dat is gunstig. Je gaat daardoor al vroeg met je gezondheidsklachten naar hen toe. Dat zorgt voor een sneller herstel. De bedrijfsfysiotherapeut kent ook je werkomstandigheden. Ook dat draagt bij aan een snelle aanpak en herstel van klachten.

Verzuim daalt

Bedrijfsfysiotherapie heeft effect. Het verzuim in het HMC is erdoor gedaald.

Meer lezen?

Lees de resultaten van een IZZ-praktijkproef met arbeidsfysiotherapie, waar 150 zorgmedewerkers aan deelnamen. 

Deel mee

In de IZZ Community delen medewerkers in de zorg tips, ervaringen en dilemma's met elkaar. Ook over fysieke en psychische belasting. Kom naar de IZZ Community en deel mee.