Jonge zorgprofessional: denk jij met ons mee?

De langdurige zorg kan en moet beter. Daarom heeft Stichting IZZ ideeën en oplossingen om jou als jonge zorgmedewerker goed te ondersteunen in je werk. Maar hebben wij aan alles gedacht? Of heb jij misschien
betere ideeën? We horen het graag! Ga met ons en andere jonge collega’s in gesprek. Hiermee help je niet alleen jezelf, maar ook al jouw (toekomstige) collega’s in de zorg.

Te hoge werkdruk?

Gelukkig stromen de zorgopleidingen weer vol. Maar helaas haken ook veel jonge mensen die in de zorg beginnen snel af. De oorzaken hiervan zijn volgens ons:

  • Een te hoge werkdruk en te grote verantwoordelijkheid
  • Theorie die niet aansluit op de praktijk

Wij denken na over hoe we jongeren beter kunnen ondersteunen bij hun werk in de zorg. Denk jij met ons mee?

Meld je aan en deel je ervaringen

Ben je jonger dan 35 jaar en heb je maximaal 5 jaar werkervaring in de langdurige zorg (GGZ, GHZ of VVT)? Ga dan met ons in gesprek en denk mee hoe we jouw werk in de zorg kunnen verbeteren. We nodigen je van harte uit om mee te praten en deel te nemen aan een focusgroep. Stichting IZZ werkt in dit project samen met CNV Jongeren en UtrechtZorg.

  • Groepsgesprekken zijn in maart 2020
  • Verschillende data en tijden 
  • Tijdsduur: 2 uur exclusief reistijd naar Utrecht
  • Vergoeding: € 40 plus reiskosten

Aanmelden

Meld je aan via onderstaande button. Stichting IZZ zet zich dagelijks in voor de gezondheid van zorgmedewerkers door middel van onderzoeken en het Gezond werken in de zorg programma.

Aanmelden

Onderzoek: Behoud van jong zorgtalent

Hoe kunnen wij jonge zorgmedewerkers het beste helpen om mentaal gezond te werken in de langdurige zorg? Om dit te onderzoeken, organiseert Stichting IZZ begin 2020 o.a. vijf focusgroepen. IZZ werkt hierin samen met CNV Jongeren en Jong RAAT/Utrechtzorg. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat zorgmedewerkers jonger dan 35 jaar een te hoge psychische belasting ervaren. Door het organiseren van deze focusgroepen verkrijgt IZZ meer inzicht in de behoefte aan en haalbaarheid van ondersteuning. In drie van de vijf focusgroepen komen jonge zorgmedewerkers aan het woord. In de andere twee gaan wij vanuit de werkgevers met hr- en arboadviseurs in gesprek.


Ook werkgevers gezocht

IZZ zoekt ook zorgwerkgevers die mee willen denken en praten in de focusgroepen. Voor werkgevers hebben we een speciale thema-pagina zorgorganisaties/jongeren met voor hen alle relevante informatie.