Je overgangsklachten de baas: dit kun je zelf doen in 3 stappen

De overgang kan voor veel ongemak zorgen, thuis en op het werk. 63,7 procent van de vrouwelijk zorgmedewerkers tussen de 40 en 60 jaar ervaart klachten. Iedereen heeft er belang bij dat je lekker aan het werk blijft. Jij zelf, en ook jouw werkgever. Want ervaren krachten zijn hard nodig in de zorg. Leer je klachten dus herkennen, praat erover en weet welke hulplijnen je in kunt schakelen!

Waar kun je terecht met je overgangsklachten en wat kun je zelf doen? We hebben een handige routekaart gemaakt, die jou in 3 stappen handvatten geeft om de overgang de baas te zijn en lekker aan het werk te blijven: 

1. Lees erover
2. Praat erover
3. Kom in actie!

Hulplijnen
Per stap staan diverse hulplijnen vermeld die je in kunt schakelen. Als je de routekaart opent, kun je de 3 stappen bekijken en per stap op handige linkjes klikken. 

Meer informatie over de overgang?
Download dan de factsheet overgang, met op de achterkant de routekaart.

IZZ biedt nog meer hulp bij de overgang

  • Alles over de overgang lees je op izz.nl/overgang. Je vind hier naast informatie over de overgang ook ervaringsverhalen, tips en cijfers en feiten uit onderzoek. 
  • We maken de overgang bespreekbaar in de Zorg voor jezelf CommunityJe vind hier ook een peiling over hormoontherapie en meer informatie over de voor- en nadelen van hormoontherapie. 
  • Met de IZZ Zorgverzekering ontvang je een vergoeding voor de overgangsconsulent. Deze vergoeding is opgenomen in het aanvullende Zorg voor de Zorg-pakket. Kijk voor meer informatie op de website van jouw zorgverzekeraar:
  • We vragen ook aandacht voor de overgang bij werkgevers en zorgorganisaties. De informatie voor zorgorganisaties vind je op izz.nl/zorgorganisaties/overgang
  • We organiseren workshops over de overgang op events voor zorgmedewerkers.