Doe mee met de Nu zeg ik nee! Vijfdaagse

Zeg je ook te snel ja? Tegen collega’s, je partner, vrienden? Zou je best wel vaker nee willen zeggen? Doe dan mee aan de Nu zeg ik nee! Vijfdaagse. Want nee zeggen kun je leren.

Met de Nu zeg ik nee! Vijfdaagse dagen we jou uit om nee te zeggen. Want als je wat vaker nee zegt, kun je je eigen werkstress verlagen. Je ontvangt elke dag een inspirerende video met een leuke opdracht.

Schrijf je vandaag in en begin morgen meteen met de eerste opdracht.

Ik vond het een leuke manier om weer eens stil te staan bij mijn eigen ja’s en nee’s

Risico op burn-out

De druk op zorgmedewerkers neemt toe. Dat blijkt ook uit de cijfers van het jaarlijks IZZ-onderzoek naar Zorggebruik onder zorgmedewerkers. Want wat blijkt? Zorgmedewerkers gebruiken steeds meer fysiotherapie en psychische zorg. En niet alleen in de zorg is de werkdruk hoog. Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes.  Daarom organiseren ledencollectief IZZ en kennisnetwerk Vernet de Nu zeg ik nee! Vijfdaagse.

De werkvorm en uitleg in de filmpjes vond ik sterk. De werkbladen spraken me erg aan. De campagne maakt mij persoonlijk weer extra bewust. Ik neem liever ook geen ‘nee’ in de mond

Week van de Werkstress

De Vijfdaagse is bedacht voor de Week van de Werkstress 2017 van 13 tot en met 17 november. In deze week deden bijna 2.000 mensen mee aan de Vijfdaagse. Vanwege dit succes blijven initiatiefnemers Vernet en IZZ de Vijfdaagse aanbieden. Je kunt op elke gewenste dag beginnen.

Initiatief van IZZ en Vernet

De Vijfdaagse is een initiatief van IZZ en Vernet, het kennisnetwerk en benchmark rondom het thema ‘verzuim en inzetbaarheid’ en uitgever van het boek Hoe(zo) eigen regie? De Vijfdaagse is in co-creatie met een aantal zorgorganisaties ontwikkeld. Een van de organisaties was ziekenhuis Gelderse Vallei. 

Lees ook het interview met o.a. Arbeidsdeskundige Femke Veenman van Gelderse Vallei over het omgaan met een burn-out. Artikel Bijna opgebrand Zo hou je het tegen! TvV januari 2018.pdf