Preventie

Stijgend zorggebruik: wat kun je zelf doen?

Voor jouw patiënten zorgen, dat is je passie. En die van je collega’s. Maar jij en je collega’s hebben zelf ook veel zorg nodig. Uit de cijfers van IZZ blijkt dat zorgmedewerkers steeds vaker fysiotherapie en psychische zorg nodig hebben. Elk team krijgt hiermee te maken. Wat is er aan de hand, en wat kun je eraan doen?

Als het om jouw gezondheid of die van je collega’s gaat, houdt IZZ de vinger aan de pols. Wij verzamelen en analyseren jaarlijks het zorggebruik van zorgmedewerkers met een IZZ Zorgverzekering. De onderzoeksresultaten zijn representatief voor alle zorgmedewerkers. De onderzoekscijfers staan dit jaar voor het eerst op een NIEUW digitaal dashboard. Iedereen kan daarop zien hoeveel zorg zorgmedewerkers gebruiken. Zorggebruik is een indicator over hoe gezond mensen bij die organisatie kunnen werken. Het zegt net zoveel als verzuim en medewerkerstevredenheid. Hoe dat zit, kun je lezen in het artikel wat is geschreven voor zorgorganisaties. Lees hier meer over zorggebruik als gezondheidsindicator. Zorgorganisaties waar meer dan 25 IZZ-verzekerden zorg hebben gebruikt kunnen met een eigen inlog hun eigen zorggebruikcijfers zien. Bekijk hier wie hun eigen zorggebruikcijfers kunnen bekijken en vergelijken.


Anouk ten Arve, programmamanager Gezond werken in de zorg van IZZ, is nauw betrokken bij het onderzoek. Zij gaat in het magazine Inzicht (IZZ magazine voor zorgorganisaties) van september 2018 in op enkele belangrijke feiten uit het onderzoek.

Lees hier het artikel met de belangrijkste uitslagen uit het onderzoek.