‘Ik haal meer uit de community dan ik verwachtte’

IZZ lid Dorothé (verpleegkundige in een ziekenhuis) is vanaf het eerste uur betrokken bij de Zorg voor jezelf Community. Op 1 juni 2018 is de community precies 1 jaar online. Dorothé vertelt wat meedoen haar brengt.

Dorothé

Eerst vond ik het gewoon leuk om mee te denken. Al in november 2016 werd ik actief in een IZZ testgroep voor een nieuw forum. We testten in een kleine groep van IZZ leden hoe het is om elkaar digitaal te helpen met zorgadvies. Daar kwam de community uit voort. Het was voor mij een logisch vervolg om daaraan mee te doen.

Team Burn-out is persoonlijk 

Om meer persoonlijke redenen sloot ik me bij Team Burn-out aan. Ik voelde herkenning en de drive om anderen te helpen. Team Burn-out bracht me veel meer dan ik verwachtte. Ik had niet verwacht dat het horen van andere verhalen voor mij persoonlijk zo waardevol zou zijn. Ik hoor veel van patiënten, maar dat is mijn vak. In Team Burn-out is het privé, persoonlijk, en dat komt anders binnen.

Voldoende nuttige ideeën voor een groeiende community

Ik verwacht dat de Zorg voor jezelf Community steeds meer gebruikt gaat worden. Iedereen kan op zijn of haar eigen manier veel uit het contact met elkaar halen. Ik heb daar zelf in ieder geval ook genoeg ideeën bij, al ontbreekt het me vaak aan de tijd om die te realiseren. Ik heb bijvoorbeeld een mindfulness cursus gedaan waar ik veel aan gehad heb. Daar kan ik in de community iets over schrijven, en dat kan een lijst opleveren met tips. Mits anderen daar tips en ervaringen aan toevoegen natuurlijk. Stel je bent op zoek naar een cursus, en je  leest je hier nuttige tips van anderen die ook in de zorg werken? Ik vind dat nuttig.

Gesprek over onze behoeften is belangrijk

Mijn persoonlijke betrokkenheid zie ik als een kleine bijdrage aan het grote geheel. Alleen krijg je niets voor elkaar. Ik geloof in de kracht van samenwerking. Het besef dat IZZ de stichting is die de zorgverzekering inkoopt, is in mijn beleving heel belangrijk. Ik denk dat het juist heel krachtig is om als ledencollectief die zorg in te kunnen kopen, waar behoefte aan is. Daarom past de community heel goed bij IZZ, want het gesprek over onze behoeften is belangrijk.

Wat is jouw behoefte? Wat zou de Zorg voor jezelf Community als het aan jou ligt moeten bieden, doen of bereiken? Praat mee in de community.