Verpleegkundige ontwikkeldagen

In Gelre ziekenhuizen is de deskundigheidsbevordering van verpleegkundigen een happening. Twee dagen in het jaar staan helemaal in het teken van bijscholing, netwerken én verwend worden.

Kennis delen

Op de ontwikkeldagen leren verpleegkundigen van elkaar en van collega’s uit andere disciplines. In allerlei workshops delen zij hun kennis. En kennistoetsen geven de verpleegkundigen een indicatie van waar ze goed in zijn en waaraan ze nog moeten werken.

In de watten gelegd

Tijdens de ontwikkeldagen worden de verpleegkundigen in de watten gelegd. Dat geeft een positieve sfeer waardoor de nieuwe kennis goed blijft hangen.

Organisatie in eigen hand

Het lijnmanagement en het Leerhuis (de opleidingsafdeling) stellen de ontwikkeldagen inhoudelijk samen. Zij zoeken ook uit wie er kunnen bijdragen aan de workshops , bijvoorbeeld fysiotherapeuten of hygiënisten. En zij organiseren het geheel.

Groot draagvlak

De vraag naar deze bijzondere manier van bijscholing komt van de verpleegafdelingen. Daardoor is er een groot draagvlak. De data zijn ver van te voren bekend. Ze vallen in de relatief rustige maanden maart of november. Afdelingshoofden roosteren de verpleegkundigen in twee groepen gespreid over deze twee dagen in.