Ledencollectief

De kracht van het IZZ-ledencollectief

Samen sta je sterker. En met hoe meer je bent, hoe meer invloed je hebt. Als lid van het ledencollectief van IZZ maak je deel uit van een grote groep. Een collectief dat zich vooral inzet voor jouw gezondheid en die van je collega’s in de zorg.

Je hebt een IZZ Zorgverzekering. Dat is een collectieve zorgverzekering die je deelt met een groot aantal collega’s in de zorg. Daardoor hoor je ook tot het ledencollectief van IZZ. Ook wel een collectiviteit genoemd. Beide woorden betekenen: een groep of een gemeenschap van mensen. Alle zorgmedewerkers, uit alle sectoren, mogen meedoen aan dit collectief van IZZ. Net zoals politieagenten en gemeenteambtenaren samen via hun sector een collectiviteit vormen. 

Er zijn veel collectiviteiten in Nederland, wel 64.000! Twee derde biedt vooral korting op de premie van de zorgverzekering aan. Ook bij IZZ krijgen jij en je collega-zorgmedewerkers een aantrekkelijke korting op de zorgverzekering. Maar IZZ doet veel meer. IZZ streeft ernaar dat elke zorgmedewerker gezond kan werken. 

Dat doen we op de volgende manieren:

  • Door onderzoek te doen. Bijvoorbeeld naar de werkdruk op de spoedeisende hulp van ziekenhuizen. En dankzij ons onderzoek Zorggebruik weten we welke zorg de zorgmedewerkers zelf vooral nodig hebben. Zoals extra vergoeding voor fysiotherapie, steun voor mantelzorgers, arbeidsfysiotherapie en zorg bij een burn-out. 
  • Door oplossingen te bieden. Alle onderzoeken en de vele gesprekken die de medewerkers van IZZ met zorgorganisaties voeren, hebben ook tot oplossingen geleid. IZZ heeft de Aanpak Organisatieklimaat ontwikkeld. Deze aanpak zet gezond werken op de gespreksagenda van alle lagen in een zorgorganisatie. Alle grote branches in de zorg hebben inmiddels deze aanpak omarmd. En de aanpak werkt, zo horen we van jullie terug! 
  • Met ons Ledenvoordeel profiteer je van diverse producten en diensten die je helpen gezond te blijven (werken)of te worden. 
  • Zorg voor jezelf community. Via de community kun je zelf een bijdrage leveren aan gezond werken in de zorg. Je kunt je stem laten horen, bijvoorbeeld via het Ledenpanel. Bijvoorbeeld laten weten waar jij behoefte aan hebt. Of je zorgcollega’s tips en adviezen geven. Elke mening en elk idee telt. 

Voor jou als zorgmedewerker voegt het lid-zijn van het ledencollectief van IZZ dus heel wat toe. Want je weet zeker dat je een zorgverzekering hebt die is afgestemd op jouw behoeften. En je bent lid van een groep die continu bezig is met jouw gezondheid. Samen maken we ons werk gezonder!