IZZ lidmaatschap

De voordelen van het IZZ-lidmaatschap

Je hebt het mooiste beroep van de wereld. Elke dag draag je bij aan de gezondheid van de mensen om je heen. Maar zorg je ook goed voor jezelf? IZZ maakt zich samen met ruim 215.000 andere zorgmedewerkers hard voor de gezondheid van mensen zoals jij. Voor mensen met hart voor de zorg. Ontdek hier alle voordelen van een lidmaatschap van IZZ.

Met de IZZ Zorgverzekering heb je recht op alle voordelen

Als je de IZZ Zorgverzekering afsluit ben je automatisch lid van IZZ en heb je recht op alle voordelen die IZZ te bieden heeft. We betrekken onze leden bij de samenstelling van de IZZ Zorgverzekering. Dat doen we onder andere via het ledenpanel. Als lid kun je je daarvoor aanmelden in je lidmaatschapsprofiel. En door mee te doen, oefen je zelf invloed uit op de inhoud van de IZZ Zorgverzekering. IZZ analyseert ook jaarlijks het zorggebruik van de leden. En we doen in samenwerking met zorgorganisaties onderzoeken naar gezond werken in de zorg. 

De uitkomsten van al deze onderzoeken tezamen gebruiken we om een goede aanvullende verzekering voor jou als zorgmedewerker samen te stellen, het Zorg voor de Zorg-pakket. Al meer dan 410.000 mensen hebben een IZZ Zorgverzekering. Dat zijn ruim 215.000 zorgmedewerkers en hun gezinsleden.

10 pluspunten van de collectieve IZZ Zorgverzekering

 1. Eigen zorgverzekering voor alle mensen in de zorg, of je nu arts, verpleegkundige, boekhouder of manager bent.
 2. Het aanvullende Zorg voor de Zorg-pakket is speciaal afgestemd op het werken in de zorg en biedt jou ruime vergoedingen voor o.a. fysiotherapie, mindfulness bij burn-outklachten en steun voor mantelzorgers.
 3. 10% collectiviteitskorting op alle basisverzekeringen van de IZZ Zorgverzekering (m.u.v. Bewuzt van VGZ).
 4. Je werkgever betaalt meestal mee via de cao. Deze werkgeversbijdrage kan oplopen tot meer dan €150,- bruto per jaar.
 5. Premiebetaling via je salaris, wel zo makkelijk.
 6. Veel keuze uit basisverzekeringen, aanvullende pakketten en twee verzekeraars.
 7. Je partner en kinderen verzeker je net zo makkelijk en voordelig mee.
 8. Kinderen tot 18 jaar gratis aanvullend meeverzekerd.
 9. Nog 3 jaar recht op verlengde collectieve deelname als je niet meer in de zorg werkt.
 10. Ongevallendekking voor mondzorg tot maximaal € 10.000,-.

Meer voordelen voor IZZ-leden

Als collectief brengt IZZ mensen in de zorg bij elkaar om handvatten, tips, kennis en ervaring met elkaar te delen. Over onderwerpen zoals burn-out, overgang, regeldruk en werk-privé-balans. Omdat werken in de zorg veel van zorgmedewerkers vraagt, zowel psychisch als lichamelijk. 

Het IZZ-lidmaatschap biedt jou als zorgmedewerker direct voordeel:

 • Je ontvangt vier keer per jaar gratis ons magazine De Zorg.
 • Je kunt profiteren van leuke aanbiedingen en korting op ledenvoordeel.
 • Je krijgt toegang tot de grootste vacaturebank voor de zorg.
 • Je krijgt toegang tot de IZZ community waar je inspiratie opdoet en meepraat over gezond werken in de zorg. 
 • Je kunt meedoen aan het IZZ ledenpanel waardoor je direct invloed uitoefent op de samenstelling van de IZZ Zorgverzekering 

Overtuigd van alle voordelen?

Maak dan direct een IZZ-ledenprofiel aan en beheer zelf welke voordelen je wilt gebruiken. We zien je graag terug op onze website of bij onze workshops tijdens beurzen en andere evenementen, zoals Nursing of Zorgprofessional in Balans. 

Wil of kun je nog geen IZZ Zorgverzekering afsluiten?

Ook dan kun je als zorgmedewerker gebruik maken van veel voordelen die IZZ te bieden heeft. Je kunt een gratis niet-ledenprofiel aanmaken, onze vacaturebank gebruiken, het gratis magazine De Zorg ontvangen en/of je abonneren op onze maandelijkse nieuwsbrief. We houden je graag op de hoogte van ons werk!

Maak een niet-ledenprofiel aan.