Vergoedingen

De IZZ Zorgverzekering is de enige zorgverzekering van en voor mensen in de zorg. Extra voordelig voor iedereen die in de zorg werkt. En met IZZ vergoedingen die zijn afgestemd op het werken in de zorg. Want werken in de zorg is mooi, maar vraagt nou eenmaal iets anders van je, zowel lichamelijk als psychisch.

Vergoedingen bij CZ en VGZ

IZZ werkt samen met zorgverzekeraars CZ en VGZ voor de uitvoering van de IZZ Zorgverzekering. Beide zorgverzekeraars bieden 3 basisverzekeringen, het aanvullende Zorg voor de Zorg-pakket; speciaal afgestemd op het werken in de zorg en diverse andere aanvullende pakketten.

Bij CZ en VGZ zijn de vergoedingen in het Zorg voor de Zorg-pakket gelijk. Wel kan de invulling per zorgverzekeraar verschillen. Een voorbeeld: in de aanvullende verzekering Zorg voor de Zorg is een vergoeding voor Mindfulness bij burn-out opgenomen. De vergoeding is bij beide zorgverzekeraars maximaal € 350,- per jaar, maar zorgverzekeraar CZ vergoedt een online programma en zorgverzekeraar VGZ vergoedt een fysieke training. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar de invulling van de vergoedingen en op basis daarvan de zorgverzekering te kiezen die bij jou past.

Vergoedingen IZZ Zorgverzekering

Vergoedingen IZZ Zorg voor de Zorg-pakket

In het Zorg voor de Zorg-pakket hebben we vergoedingen opgenomen die zijn afgestemd op het werken in de zorg. Uit onze onderzoeken naar Gezond werken in de Zorg weten we welke zorg mensen in de zorg zelf veel nodig hebben. Daarom zit in het aanvullende Zorg voor de Zorg-pakket een ruime vergoeding voor fysiotherapie, steun voor mantelzorgers, arbeidsfysiotherapie en Mindfulness bij burn-out klachten. We houden ook rekening met belangrijke gezondheidsthema’s zoals de overgang, psychische belasting en slaapproblemen.

Hieronder vind je een overzicht van de IZZ vergoedingen in het Zorg voor de Zorg-pakket. Voor een compleet overzicht van alle pakketten en vergoedingen kijk je op www.izz.nl/zorgverzekering.

IZZ Fysiotherapie

In het aanvullende Zorg voor de Zorg-pakket zit een vergoeding voor 16 fysiotherapie behandelingen. Ook vergoeden we de intake voor arbeidsfysiotherapie. 

IZZ Mondzorg (tandarts en mondhygiëniste) 

Het Zorg voor de Zorg-pakket vergoedt de kosten voor de tandarts en andere mondzorg (zoals mondhygiënist) 100% per jaar tot € 200,-. Mocht je een ongeval krijgen - uitglijden op een gladde vloer of je tanden beschadigen tijdens sport - dan heb je een ongevallendekking waarbij je verzekerd bent tot € 10.000,- per ongeval.

IZZ Mantelzorg

Ben je mantelzorger en werkzaam in de zorg? Dan kan het aanvullende Zorg voor de Zorg-pakket steun bieden. In dit pakket zit een vergoeding voor vervangende mantelzorg, maximaal 10 dagen per jaar.

IZZ Mindfulness bij burn-out

Steeds meer zorgmedewerkers krijgen met een burn-out te maken. Hoe blijf je mentaal gezond aan het werk? Om hieraan bij te dragen biedt IZZ een vergoeding van maximaal € 350,- per jaar voor Mindfulness bij burn-out.

IZZ Overgangsconsulent

In de zorg werken veel vrouwen met overgangsklachten. Daarom zit er een vergoeding van € 200,- per jaar voor de overgangsconsulent in het Zorg voor de Zorg-pakket. Dit geldt ook voor advies en begeleiding bij menstruatie of andere hormonale klachten.

IZZ Anticonceptie voor vrouwen

Vanaf 21 jaar vergoeden we anticonceptie voor vrouwen in het aanvullende IZZ Zorg voor de Zorg-pakket.

IZZ, voor gezonde zorgmedewerkers en zorgorganisaties

Stichting IZZ is opgericht door werkgevers en werknemers in de zorg. Samen maken we ons sterk voor een gezonde zorgsector en een gezonder Nederland. Dat doen wij met de eigen IZZ Zorgverzekering en het Gezond werken in de zorg programma. We doen onderzoek en projecten op het gebied van gezond werken in de zorg. En we delen deze kennis met zorgmedewerkers en –organisaties. IZZ werkt samen met VGZ en CZ voor de uitvoering van de IZZ Zorgverzekering.IZZ vergoedingen