Ruime vergoedingen IZZ Zorgverzekering

De IZZ Zorgverzekering is de enige zorgverzekering speciaal voor mensen in de zorg. Want werken in de zorg vraagt mentaal en fysiek iets anders van je. Dus als jij zelf zorg nodig hebt is dat vaak meer of andere zorg dan iemand die niet in de zorg werkt. In de vergoedingen van de IZZ Zorgverzekering zie je dat terug. Afgestemd op jouw werk in de zorg en daarom voordelig voor iedereen die in de zorg werkt.

IZZ Zorgverzekering vergoedingen

Vergoedingen IZZ door CZ en VGZ

De IZZ Zorgverzekering wordt uitgevoerd door zorgverzekeraars CZ en VGZ. Bij deze verzekeraars hebben we voor jou de beste pakketten samengesteld. Zo bieden beide zorgverzekeraars een basisverzekering, het aanvullende Zorg voor de Zorg-pakket; speciaal afgestemd op het werken in de zorg én diverse andere aanvullende pakketten.


Vergoedingen IZZ basisverzekering

De overheid bepaalt wat er in de basisverzekering zit. De basisverzekering dekt de kosten voor de zorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis, psychiater of apotheek. Lees meer over de basisverzekering

Vergoeding IZZ in Zorg voor de Zorg-pakket

Door onze onderzoeken naar gezond werken in de zorg weten we welke zorg zorgmedewerkers nodig hebben. Daarom zie je in het Zorg voor de Zorg-pakket de vergoedingen voor die zorg terug. Denk aan een ruime vergoeding voor fysiotherapie, mondzorg, steun voor mantelzorgers, arbeidsfysiotherapie en preventieve psychologische consults. Naast inhoudelijke zorg houden we in onze IZZ ledenvoordelen ook rekening met specifieke thema’s die nu veel spelen in de zorg. Zoals veerkracht, slaap, stressbestendigheid en leefstijl. 

Hieronder vind je een overzicht van de IZZ vergoedingen in het Zorg voor de Zorg-pakket. Voor een compleet overzicht van alle pakketten en vergoedingen kijk je hier.

Vergoeding IZZ Fysiotherapie

Het aanvullende Zorg voor de Zorg-pakket vergoedt 16 fysiotherapie behandelingen. Ook vergoeden we de intake voor arbeidsfysiotherapie waarbij aandacht is voor werkgerelateerde klachten.

Vergoeding IZZ Mondzorg (tandarts en mondhygiënist) 

Het Zorg voor de Zorg-pakket vergoedt de kosten voor de tandarts en andere mondzorg (zoals mondhygiënist) 100% per jaar tot € 200,-. Mocht je een ongeval krijgen – een slippertje maken op een gladde vloer of je tanden beschadigen tijdens het sporten - dan heb je een ongevallendekking waarbij je verzekerd bent tot € 10.000,- per ongeval.

Vergoeding IZZ Extra psychologische zorg

Steeds meer zorgmedewerkers krijgen te maken met een burn-out. De vergoeding van € 350,- per jaar voor mindfulness bij burn-out helpt je mindful leven en werken. Ook vergoeden wij online consults en online programma's. 

Vergoeding IZZ Mantelzorg

Ben je mantelzorger en werkzaam in de zorg? Dan biedt het aanvullende Zorg voor de Zorg-pakket steun. In dit pakket zit een vergoeding voor vervangende mantelzorg voor 10 of 14 dagen per jaar. Ook is er een budget voor een Mantelzorg Makelaar opgenomen. 

Vergoeding IZZ Preventiebudget

Voorkomen is beter dan genezen. Met het Zorg voor de Zorg-pakket heb je een flink preventiebudget beschikbaar, in te zetten voor bijvoorbeeld slaaptraining, een consult bij een overgangsconsulent of sportmedisch advies.

Vergoeding IZZ Anticonceptie

In het aanvullende IZZ Zorg voor de Zorg-pakket vergoeden we anticonceptie voor vrouwen vanaf 21 jaar oud. 

De IZZ Zorgverzekering 2024

De IZZ Zorgverzekering is er speciaal voor zorgmedewerkers én hun gezin. Met vergoedingen en voordelen afgestemd op jouw werk in de zorg. Om veerkrachtig te blijven onder druk. En snel te herstellen als het even tegen zit.

  • Basisverzekering vanaf €138,95 per maand
  • Extra korting van IZZ tot € 30,00 per jaar op Zorg voor de Zorg
  • Ruime vergoedingen voor fysio en psychische hulp
  • Eigen risico compensatie tot €385 bij post covid en PTSS
  • Kleine, goedkopere aanvullende pakketten waaronder Zorg voor de Zorg Budget
  • Tot 20% korting op de aanvullende verzekeringen (incl. €30 extra IZZ korting)
  • Gratis trainingen, tools en kortingsacties om je gezondheid te versterken