​Vergoeding psychologische zorg

Vanaf 2014 verandert er veel in de geestelijke gezondheidszorg. Psychologische zorg wordt voortaan anders georganiseerd. Voor lichte klachten kunt u dicht bij huis terecht: u wordt geholpen door uw huisarts of de praktijkondersteuner GGZ van uw huisarts. De huisarts kan u doorverwijzen naar de Generalistische Basis GGZ of de Specialistische GGZ.

Mensen die in de zorg werken, maken meer dan gemiddeld gebruik van psychologische zorg. Wat voor psychologische zorg u ook nodig hebt: alles wordt voortaan vergoed vanuit de basisverzekering. De huisarts bepaalt in overleg welke zorg het beste bij u past.

Vergoeding psychologische zorg 2014

U krijgt psychologische zorg vergoed vanuit de basisverzekering

Basisverzekering​​

Huisartsenzorg met ondersteuning van de praktijkondersteuner GGZ Volledige vergoeding​
Generalistische Basis GGZ​ Volledige vergoeding​
Specialistische GGZ​ Volledige vergoeding​

Bent u in 2013 gestart met een behandeling voor eerstelijnspsychologische zorg? En loopt deze in 2014 door onder de generalistische Basis GGZ? Dan geldt er voor zorg uit de basisverzekering een overgangsregeling.

Eigen risico

Bij een vergoeding vanuit de basisverzekering betaalt u een verplicht eigen risico. Dit is een bedrag dat u zelf betaalt als u zorgkosten maakt.

Afspraken met zorgaanbieders

Wij maken afspraken met zorgaanbieders over kwaliteit, prijs en service van de te leveren zorg. U vindt de gecontracteerde zorgaanbieders in de Zorggids.

Gaat u naar een zorgaanbieder waarmee wij geen contract hebben gesloten?

Houd er dan rekening mee dat u waarschijnlijk een deel van de kosten zelf moet betalen. U vindt de tarieven voor de niet-gecontracteerde zorgaanbieders in de Lijst maximale vergoedingen niet-gecontracteerde zorgaanbieders IZZ 2014 (volgt zo spoedig mogelijk).

Alle vergoedingen

Vind alle vergoedingen per zorgdienst en per verzekering in de Vergoedingenzoeker.

Aanvullende verzekeringen vergelijken

Hebt u nog geen aanvullende verzekering? Of wilt u weten of uw aanvullende verzekering nog bij u past?

Benieuwd naar uw premie?

Bereken in twee minuten uw premie en ontdek wat u betaalt voor een zorgverzekering bij IZZ.

Bereken uw premie