Vragen en antwoorden training mindfulness

Veelgestelde vragen

De online training Mindfulness staat op het ehealth platform van Minddistrict. Je maakt – in jouw eigen tempo – kennis met mindfulness en wat jij er aan kunt hebben. De training bestaat uit negen sessies over bewust en mindful leven. Met instructiefilmpjes en mp3 geluidsfragmenten leer je verschillende mindfulness oefeningen te doen, wanneer jij dat wilt.  

Je begint met de aanmelding op het online platform van Minddistrict. Als je jouw eigen account hebt aangemaakt en bevestigd, ontvang je per e-mail een uitnodiging om de eerste van twee korte vragenlijsten in te vullen. De vragen gaan over mindfulness, welzijn en duurzame inzetbaarheid.

Na het invullen van de eerste vragenlijst, krijgt de helft van alle deelnemers een e-mail om te kunnen starten met de online training Mindfulness. De andere helft kan hiermee starten als ook de tweede vragenlijst is ingevuld. Een loting bepaalt in welke van de twee groepen (direct starten of later starten), je terecht komt. 


Met het onderzoek willen IZZ en Minddistrict inzicht krijgen in de invloed van de online training op welzijn, mindfulness en inzetbaarheid. Door de deelnemers via een loting te verdelen over twee groepen, kunnen we goed de verschillen meten tussen mensen die wél, en mensen die nog géén online training Mindfulness hebben gevolgd. 

Als je jouw aanmelding op het online platform van Minddistrict hebt afgerond, ontvang je automatisch een uitnodigingsmail voor de eerste korte vragenlijst. De uitnodiging voor de tweede (laatste) vragenlijst volgt ook automatisch, negen weken later. In de tussentijd doe je mee aan de online training Mindfulness. Of hoef je niets te doen, als je bent ingedeeld in de groep die na de tweede vragenlijst (na negen weken) start met de training.

 

Onderzoekers van Minddistrict en IZZ (het ledencollectief, niet de Zorgverzekering), verwerken jouw gegevens anoniem en alleen voor dit onderzoek. Dit betekent dat jouw persoonsgegevens niet in het analysebestand worden opgenomen. Tijdens de aanmelding voor het onderzoek en de online training, vragen we je ook om toestemming voor de verwerking van jouw gegevens.

Heb je nog andere vragen over het onderzoek of de online training Mindfulness? Neem dan contact op met IZZ, door een e-mail te sturen naar ledenpanel@stichtingizz.nl.