Onderzoek gezond werken tijdens de COVID-19-uitbraak

Werken in de zorg is bijdragen aan de maatschappij. Echter staat de zorg enorm onder druk tijdens de COVID-19-uitbraak. Daarom doen Stichting IZZ en de Universiteit Utrecht onderzoek naar gezond werken tijdens de COVID-19-uitbraak. Werk jij in de zorg en vind je het belangrijk dat jij en je collega’s gezond kunnen werken tijdens en na de COVID-19-uitbraak? Doe dan mee aan het onderzoek gezond werken tijdens de COVID-19-uitbraak.

Doel

Het onderzoek gebruiken we om inzicht te krijgen in de gezondheid van zorgmedewerkers tijdens de COVID-19-uitbraak. Zo kijken we welke factoren op het werk bepalend zijn voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van medewerkers tijdens de COVID-19-uitbraak. Daarnaast brengen we in kaart waar zorgmedewerkers behoefte aan hebben, op individueel niveau en in de organisatie, tijdens en na de COVID-19-uitbraak. Zo onderzoeken we hoe de problemen in de zorg als gevolg van de COVID-19-uitbraak kunnen worden aangepakt.

Wat doen we met de uitkomsten?

De resultaten van het onderzoek delen we met de vier grootste vakbonden (FNV Zorg en Welzijn, CNV, NU'91 en FBZ) en brancheverenigingen in de zorg (NVZ, Actiz, GGZ Nederland en VGN). Daarnaast worden de resultaten gepresenteerd aan het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Op deze manier hopen we gezamenlijk de acute problemen in de zorg rondom de COVID-19-uitbraak aan te pakken en bij te dragen aan een gezonde werkomgeving waarin zorgmedewerkers tijdens, en vooral ook na, de COVID-19-uitbraak gezond en inzetbaar blijven.

Het onderzoek gezond werken tijdens de COVID-19-uitbraak is een samenwerking tussen Stichting IZZ en Universiteit Utrecht. Heb je vragen over het onderzoek, stuur dan een mail naar monitor@stichtingizz.nl.

Monitor Gezond werken in de zorg

Het onderzoek gezond werken tijdens de COVID-19-uitbraak is een extra onderzoek binnen de Monitor Gezond werken in de zorg. Met de monitor Gezond werken in de zorg willen we achterhalen welke invloed het werken in de zorg heeft op je gezondheid. De jaarlijkse vragenlijst voor de Monitor Gezond werken in de zorg wordt vanwege de COVID-19-uitbraak uitgesteld.

Meer info over de Monitor Gezond werken in de zorg