Week van de Werkstress 2018, pak ook je statische belasting aan!

Van 12 tot en met 15 november 2018 is het Week van de Werkstress. Tijdens deze week pak je je werkstress aan en vergroot je je werkplezier. Er worden in het hele land activiteiten georganiseerd. IZZ ontwikkelt speciaal voor zorgmedewerkers een e-learning module Statische Belasting. In de zorg komt veel statische belasting voor en dat is een groot risico voor de gezondheid van zorgmedewerkers. 

Wat is statische belasting?

Statische belasting gaat over het langer dan 4 seconden in een bepaalde houding werken. Denk aan langdurig je hoofd op een bepaalde manier houden, je armen omhoog of het vasthouden van apparatuur. 

E-learningmodule Statische Belasting

Om zorgmedewerkers zo goed mogelijk met statische belasting om te laten gaan ontwikkelt IZZ in samenwerking met LOCOmotion, het kennisnetwerk dat zich sterk maakt voor gezond ergonomisch werk in de zorg, een gratis e-learning module Statische Belasting. Deze module presenteren we tijdens de Week van de Werkstress, omdat je stress behoorlijk kan toenemen als je niet goed met deze zware vorm van lichamelijke belasting om gaat.

Fysieke en psychische klachten door statische belasting

Uit onderzoek blijkt dat statische belasting niet alleen leidt  tot fysieke klachten, maar ook tot psychische klachten en werkstress. IZZ onderzoekt jaarlijks het zorggebruik van haar leden en daaruit blijkt dat steeds meer zorgmedewerkers fysiotherapie en psychische zorg nodig hebben om hun werk goed te blijven doen. De e-learning module is erop gericht om die klachten te voorkomen.

Interesse?

We lanceren de e-learningmodule tijdens de Week van de Werkstress. Tijdens deze week geven we tips op onze Facebook pagina over hoe je beter met statische belasting kunt omgaan en kun je de gratis e-learningmodule volgen. De module wordt speciaal gemaakt voor zorgmedewerkers. Je vindt er veel praktijkgerichte casussen die je direct kunt toepassen in je werk.