Persoonlijk verhaal

“Wij zien van dichtbij wat corona met je kan doen”

Dennis Pijnappels is senior verpleegkundige op de cardiologie verpleegafdeling van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. Hij voelde zich op 1 mei 2020 – op zijn 40e verjaardag – niet lekker, bleek corona te hebben en is nog steeds herstellende. De compensatie van het eigen risico door IZZ is een mooie steun in de rug.

Foto Dennis Pijnappels“Ik ben besmet geraakt doordat een positief geteste patiënt in mijn gezicht spuugde. Dat ging per ongeluk maar ondanks de beschermende middelen die ik droeg, heb ik wel corona opgelopen. Het begon gewoon met wat algehele malaise, ik voelde me niet lekker. Op 13 mei kreeg ik het opeens superbenauwd en had ik een heel hoge hartslag. Men dacht aan hyperventilatie en ik kon uiteindelijk weer naar huis. Een paar dagen later belandde ik weer op de SEH, de artsen dachten toen aan een acute longembolie. Dat was het gelukkig niet maar ik had wel afwijkende bloedwaarden. In juni ben ik nog twee keer met de ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd omdat ik ineens onwel werd. En ondertussen kon ik helemaal niks meer. Ik lag alleen maar op bed. Uiteindelijk zijn we er via een MRI achter gekomen dat de corona een infectie aan het hartzakje en de hartspier heeft veroorzaakt. Ik heb daardoor ook hartschade opgelopen en heb last van hartritmestoornissen.

Opnieuw leren lopen

De impact is echt groot. Ik bokste twee keer per week, was trainer van het voetbalelftal van mijn dochter, maar moest nu weer opnieuw leren lopen. En mentaal krijg je een knauw, niet alleen ik maar ook mijn gezin. Mijn dochters hebben hun vader twee keer afgevoerd zien worden naar het ziekenhuis. Dat doet natuurlijk wel wat met ze. En mijn vrouw die in mei ook met hoge koorts op bed lag, moest mij verzorgen. Terwijl ze niet getest kon worden en dus niet wist of ze het virus al gehad had. Ik zie er ook best tegenop om straks weer met patiënten in contact te komen. Ook op onze afdeling liggen besmette patiënten. Op dit moment ben ik nog 100% ziek en werk ik maar een paar uurtjes in de week, veel achter de computer.

Vooruit kijken

COVID is dus echt niet zomaar een griepje, zoals je veel mensen zo vaak hoort zeggen. Tegen al die mensen zou ik willen zeggen: hou je aan de basisregels en dan zijn we er sneller vanaf. Zorgmedewerkers staan in de frontlinie, wij zien van dichtbij wat corona met je kan doen. Ik heb het nu zelf in levende lijve meegemaakt. Dan is het fijn als je gesteund wordt in deze tijden. De eigen risico compensatie van IZZ is dan ook een mooi gebaar. Het geeft je het gevoel dat je gezien wordt. We hebben al genoeg aan ons hoofd en dan is dit een zorg minder. De aanvraag verliep heel soepel. Ik kan gelukkig weer vooruit kijken en werk aan mijn herstel. Dan ziet mijn 41e verjaardag er straks vast een stuk beter uit.”

 

IZZ compenseert eigen risico bij coronabesmetting

Coronabesmetting gekregen door je werk in de zorg? Wij vinden het onterecht als je daarvoor zelf zorgkosten moet maken. IZZ compenseert daarom eenmalig de kosten van jouw eigen risico binnen de basisverzekering (tot maximaal €385) als je COVID-19 hebt opgelopen en daardoor zorgkosten maakt. Een van de voordelen van de IZZ Zorgverzekering van mensen in de zorg.