Zorg ook goed voor jezelf

De IZZ Zorgverzekering is speciaal samengesteld voor mensen die in de zorg werken. Want werken in de zorg vraagt nu eenmaal iets anders van je. Zowel lichamelijk als psychisch. Ook in 2018 ben je goed verzekerd met de IZZ Zorgverzekering.

 Op welke manier is de IZZ Zorgverzekering speciaal afgestemd op werken in de zorg? Bijvoorbeeld met ruime vergoedingen waar jij en je collega’s behoefte aan hebben. Een aantal voordelen van de IZZ Zorgverzekering op een rij:

  • volledige vergoeding fysiotherapie bij Zorg voor de Zorg + Extra 3;
  • extra vergoeding mantelzorg;
  • 10% collectiviteitskorting;
  • je werkgever betaalt vaak mee;
  • geen medische selectie. 

VGZ voor de Zorg

In november heb je de nieuwe zorgpolis ontvangen van VGZ voor de Zorg. Want VGZ voor de Zorg is de uitvoerder van de IZZ Zorgverzekering. De IZZ Zorgverzekering is al 40 jaar een samenwerking tussen Stichting IZZ en Coöperatie VGZ. Voor vragen over bijvoorbeeld vergoedingen, declaraties en premies kun je terecht bij VGZ voor de Zorg. Op je nieuwe zorgpolis zie je welke basisverzekering en aanvullende verzekering je hebt. Het eigen risico blijft in 2018 hetzelfde: € 385. Een aantal voorwaarden en vergoedingen wijzigt in 2018. Kijk hiervoor op www.vgzvoordezorg.nl/izz/wijzingen2018

Fysiotherapie

85% van de zorgmedewerkers heeft fysieke klachten. En 1 op de 3 zorgmedewerkers maakt gebruik van fysiotherapie. Daarom krijg je bij IZZ een extra ruime vergoeding voor fysiotherapie. Met de aanvullende verzekering Zorg voor de Zorg + Extra 3 krijg je fysiotherapie zelfs volledig vergoed.

Mantelzorg

1 op de 3 zorgmedewerkers zorgt in zijn vrije tijd voor een bekende. Mantelzorgers hebben vaak weinig tijd voor zichzelf. Vervangende mantelzorg wordt daarom ruim vergoed bij IZZ. Een professionele verzorger neemt dan tijdelijk de mantelzorg van je over. Zodat jij even tijd voor jezelf hebt.

Nieuw! Vergoeding mindfulness vanuit de aanvullende verzekering 

Vanaf 1 januari 2018 krijg je vanuit je aanvullende verzekering bij VGZ voor de Zorg een vergoeding voor mindfulness bij burn-outklachten. De vergoeding is voor een achtweekse training Mindfulness Based Cognitive Therapy of een training Mindfulness Based Stress Reduction.

Meer weten?

Ga naar www.vgzvoordezorg.nl/izz