Onderzoek

Dashboard met actuele zorggebruikcijfers

Bekijk nu hoeveel zorg zorgmedewerkers hebben gebruikt in 2018. Gemiddeld gebruikt 1 op de 3 zorgmedewerkers fysiotherapie en 1 op de 15 zorgmedewerkers psychische zorg. De verschillen per zorgorganisatie zijn groot.

Bekijk de actuele zorggebruikcijfers op het digitale dashboard

Klik op onderstaande afbeelding om het dashboard te openen. U kunt grafieklijnen aan en uit zetten om de juiste vergelijking en analyse te maken. Gebruik de cijfers om uw Gezond Werken-plannen te maken of aan te scherpen. Dashboard zorggebruik


Nieuwsgierig naar het zorggebruik van uw zorgorganisatie?

Als binnen uw zorgorganisatie minimaal 25 IZZ-verzekerden fysiotherapie of psychische zorg hebben gebruikt, kunt u zien hoe u het zorggebruik binnen uw organisatie is. En dat kunt u vergelijken met uw branchegenoten. Organisaties die dit jaar hun specifieke organisatie-zorggebruik kunnen zien, hebben we opgenomen in een lijst. Staat uw organisatie erbij? Dan kunt u op het dashboard een account maken om uw eigen gegevens (geanonimiseerd uiteraard) in te zien. Is uw zorggebruik (opnieuw) gestegen? Werken aan een beter organisatieklimaat is de belangrijkste beïnvloedbare factor om gezonder te werken in de zorg. Weten hoe?

Belangrijkste uitslagen van de actuele analyse

IZZ analyseert de zorggebruik jaarlijks omdat het veel zegt over hoe gezond zorgmedewerkers bij een zorgorganisatie kunnen werken. We bekijken de trends, rode en groene organisaties en gaan met organisaties in gesprek hoe ze de gezondheid van hun medewerkers kunnen verbeteren.

Lees hier meer over de belangrijkste uitkomsten van de analyses van dit jaar.

Wat zegt zorggebruik?

Het zorggebruik van medewerkers zegt net zoveel als verzuim en medewerkerstevredenheid. Om een goede analyse te maken is het van belang dat u alle cijfers erbij pakt. Welke trends ziet u? Is het verzuim en zorggebruik hoog? Of gebruiken uw medewerkers de zorg vooral preventief zodat ze aan het werk kunnen blijven en is dus uw zorggebruik hoog maar uw verzuim laag. Lees meer over zorggebruik en de analyse.

Meer weten?

Wilt u meer uitleg over de analyse zorggebruik, neem dan vrijblijvend contact op zodat we samen met u de cijfers kunnen analyseren en kunnen kijken naar het beste plan van aanpak. Onze managers projecten kunnen daarvoor langskomen. Stichting IZZ werkt zonder winstoogmerk, wij werken dagelijks aan de gezondheid van zorgmedewerkers en zorgorganisaties.