Artikel

Hoe verloopt de premie incasso via werkgever?

Een groot deel van de werkgevers houdt de premie voor de IZZ Zorgverzekering in op het salaris van de medewerker. Voor medewerkers is dat zichtbaar op het loonstrookje. Zorgverzekeraars CZ en VGZ voeren de IZZ Zorgverzekering uit. Zij verrekenen rechtstreeks met de medewerker het eigen risico en het uitbetalen van declaraties voor de IZZ Zorgverzekering.
 

IZZ Zorgverzekering premie incasso werkgever

De premie incasso kan op twee manieren plaatsvinden: via de werkgever of via individuele betaling van de medewerker zelf:

Via werkgever via salaris: Premie incasso in digitaal incassoborderel

De maandelijkse incassoborderel kunt u als werkgever digitaal bekijken via de website van de uitvoerende zorgverzekeraar. Uw digitale incassoborderel van de IZZ Zorgverzekering kunt u raadplegen via Digibord van VGZ. Bij CZ kunt u inloggen bij Mijn CZ Zakelijk. U klikt vervolgens op ‘facturen inzien’. 

Via individuele incasso

Soms wordt er gekozen voor individuele incasso, niet via de werkgever. Hoe dit in z’n werk gaat? Neem contact op met CZ of VGZ.

Uitvoering IZZ Zorgverzekering door CZ en VGZ

Voor de uitvoering van de IZZ Zorgverzekering, werkt IZZ samen met zorgverzekeraars CZ en VGZ. Medewerkers krijgen bij zowel CZ als VGZ de hoogst wettelijke collectiviteitskorting van 5% op de basisverzekering. Lees meer over de samenwerking met VGZ en CZ.

IZZ zorg voor de zorg

IZZ zet zich in voor een gezonde zorg. Via werkgevers door onderzoek en trainingen naar gezond werken in de zorg. Via zorgmedewerkers door tips, tools en webinars voor betere persoonlijke en professionele zelfzorg en de IZZ Zorgverzekering