Artikel

Hoe verloopt de premie incasso via werkgever?

Een groot deel van de werkgevers houdt de premie voor de IZZ Zorgverzekering in op het salaris van de medewerker. Voor medewerkers is dat zichtbaar op het loonstrookje. Zorgverzekeraars CZ en VGZ verrekenen rechtstreeks met de medewerker het eigen risico en het uitbetalen van declaraties voor de IZZ Zorgverzekering.

IZZ collectief

Digitaal incassoborderel

Het maandelijkse incassoborderel kunt u digitaal bekijken via de website van de uitvoerende zorgverzekeraar. Uw digitale incassoborderel van de IZZ Zorgverzekering kunt u raadplegen via Digibord van VGZ. Bij CZ kunt u inloggen bij Mijn CZ Zakelijk. U klikt vervolgens op ‘facturen inzien’.

Uitvoering IZZ Zorgverzekering door CZ en VGZ

Voor de uitvoering van de IZZ Zorgverzekering, werkt IZZ samen met zorgverzekeraars CZ en VGZ. Medewerkers krijgen bij zowel CZ als VGZ de hoogst wettelijke collectiviteitskorting van 5% op de basisverzekering. Lees meer over de samenwerking met VGZ en CZ.

IZZ, voor gezonde zorgmedewerkers en zorgorganisaties

Stichting IZZ doet onderzoek naar het fysieke en psychische zorggebruik van zorgmedewerkers en bekijkt de verschillen in zorggebruik tussen zorgorganisaties. De kennis die we opdoen uit onderzoeken delen we met zorgorganisaties en –medewerkers via onze magazines, izz.nl, social media, kennissessies, congressen en symposia. We organiseren leernetwerken, geven inzicht in het belang van gezond werken (vaak in samenwerking met anderen) en we doen bij veel zorgorganisaties projecten rond gezond werken in de zorg. Gericht op het terugdringen van verzuim, bevorderen van duurzame inzetbaarheid en daarmee het binden en behouden van zorgmedewerkers.

Ook gaan we in gesprek met zorgbestuurders, leidinggevenden en HR-, arbo- en Or-professionals over het verbeteren van gezond werken in de zorg. En met ons wetenschappelijk getoetste programma InDialoog ondersteunen we zorgorganisaties om te werken aan een gezond organisatieklimaat voor hun zorgmedewerkers.