InDialoog

Werken in de zorg brengt specifieke gezondheidsrisico’s met zich mee. U wilt dat uw medewerkers zo gezond mogelijk kunnen werken. Daar is een gezond organisatieklimaat voor nodig. InDialoog van IZZ is een bewezen effectieve methode voor het voeren van een veilige dialoog en het creëren van een gezond en veilig organisatieklimaat.

InDialoog in beeld

Still-InDialoog1280x370

Bewezen effecten van InDialoog

  • Gezonder en veiliger organisatieklimaat
  • Minder verzuim
  • Groter zelforganiserend vermogen
  • Gezonder en veiliger gedrag medewerkers
  • Medewerkers minder lichamelijk uitgeput
  • Medewerkers minder emotioneel uitgeput
  • Meer kwaliteit van zorg

 


De aanpak van InDialoog

InDialoog bestaat uit drie stappen plus ondersteunende teamcoachingsessies die achter elkaar in één ronde worden doorlopen. Deelnemende teams doorlopen elke ronde drie keer. Per ronde wordt een onderwerp besproken binnen het overkoepelende thema ‘gezond en veilig werken’ dat op dat moment voor het team of de organisatie belangrijk is of voor problemen zorgt. Denk daarbij aan thema’s als psychische belasting, fysieke belasting, leiderschap, slaap of de overgang. Een traject duurt circa 6 tot 9 maanden.

De stappen van InDialoog

InDialoog bestaat uit drie stappen, die teams achter elkaar in een vaste volgorde doorlopen. De teams herhalen deze drie stappen in drie rondes in een periode van 6 tot 9 maanden. Iedere organisatie bepaalt per ronde zijn eigen thema's. Uit ervaring weten we dat mensen na drie rondes makkelijker met elkaar de dialoog over gezond en veilig werken voeren en dit een onderdeel van de reguliere bedrijfsvoering wordt.

 

Foto Marieke van Schijndel

Deze organisaties gingen al aan de slag met InDialoog ...

Materialen InDialoog