Artikel

IZZ werkt samen met CZ en VGZ. Wat betekent dat?

Stichting IZZ is opgericht door werkgevers en werknemers in de zorg. Samen maken we ons sterk voor gezonde zorgmedewerkers en gezonde zorgorganisaties. Dat doen wij met het Gezond werken in de zorg programma en de eigen IZZ Zorgverzekering van mensen in de zorg.

IZZ collectief

Uitvoering IZZ Zorgverzekering door CZ en VGZ

Voor de uitvoering van de IZZ Zorgverzekering, werkt IZZ samen met zorgverzekeraars CZ en VGZ. Door samen te werken met twee zorgverzekeraars hebben zorgmedewerkers meer keuze, omdat ze uit meer basisverzekeringen en aanvullende pakketten kunnen kiezen. Zo wordt de IZZ Zorgverzekering voor nog meer zorgmedewerkers aantrekkelijk en kunnen we een nog krachtiger ledencollectief vormen.

Als ledencollectief werken we samen met zorgorganisaties om de gezondheid en inzetbaarheid van zorgmedewerkers te verbeteren. Omdat we met zowel CZ als VGZ werken, kunnen we nog meer zorgorganisaties betrekken bij het Gezond werken in de zorg programma. We vergroten zo onze invloed voor een gezonde zorgsector.

Wat doet CZ en VGZ?

Zij incasseren de zorgverzekeringspremie van uw medewerkers met een IZZ Zorgverzekering centraal. Beide zorgverzekeraars leveren maandelijks een borderel aan die automatisch is in te lezen in het salarispakket. Medewerkers krijgen bij zowel CZ als VGZ de wettelijke maximale collectiviteitskorting van 5% op de basisverzekering. Iedereen wordt geaccepteerd zonder medische of tandheelkundige keuring.

Contact met CZ, VGZ of Stichting IZZ

Stichting IZZ maakt namens haar leden met beide zorgverzekeraars scherpe afspraken over de premie, collectiviteitskorting en de inhoud van de aanvullende pakketten. Alles wat uw medewerker moet regelen rond de IZZ Zorgverzekering, regelt hij of zij rechtstreeks met zorgverzekeraar CZ of VGZ:

  • Premie berekenen
  • Wijzigingen doorgeven
  • Declaraties indienen
  • Vergoedingen
  • Klantenservice

Medewerkers kunnen bij Stichting IZZ terecht voor vragen over de collectieve ziektekostenregeling IZZ, het IZZ Ledenpakket ZorgGezond, ledenvoordelen en alle informatie over hoe zij gezond kunnen werken in de zorg.

IZZ Zorg voor de Zorg-pakket

Uw medewerkers kunnen bij CZ en VGZ kiezen uit 3 basisverzekeringen, het aanvullende IZZ Zorg voor de Zorg-pakket en diverse extra aanvullende pakketten. Het aanvullende IZZ Zorg voor de Zorg-pakket is speciaal afgestemd op het werken in de zorg. Zowel CZ als VGZ biedt dit aanvullende pakket aan. Bij beide zorgverzekeraars zijn de vergoedingen gelijk. De inhoud kan wel verschillen. Zo kunnen uw medewerkers bijvoorbeeld per jaar maximaal een vergoeding van € 350,- ontvangen voor Mindfulness bij burn-out. CZ vergoedt hiervoor een online programma, VGZ een fysieke training.

Ook verschilt de premie voor het IZZ Zorg voor de Zorg-pakket bij CZ en VGZ. Dit verschil ontstaat door de uitvoeringskosten, (zorg)inkoopverschillen en de samenstelling van de deelnemers bij de zorgverzekeraars.

Extra korting van IZZ op het Zorg voor de Zorg-pakket

Om het Zorg voor de Zorg-pakket toegankelijk en betaalbaar te houden voor zorgmedewerkers, betaalt Stichting IZZ hier aan mee. Dat noemen we de extra korting van IZZ. In 2021 betaalt IZZ € 30,00 per betalende deelnemer per jaar mee aan het Zorg voor de Zorg-pakket. Dit is al verwerkt in de premie van het Zorg voor de Zorg-pakket die CZ en VGZ bij uw medewerkers in rekening brengt en op de borderel staat.

IZZ, voor gezonde zorgmedewerkers en zorgorganisaties

Stichting IZZ doet onderzoek naar het fysieke en psychische zorggebruik van zorgmedewerkers en bekijkt de verschillen in zorggebruik tussen zorgorganisaties. De kennis die we opdoen uit onderzoeken delen we met zorgorganisaties en –medewerkers via onze magazines, izz.nl, social media, kennissessies, congressen en symposia. We organiseren leernetwerken, geven inzicht in het belang van gezond werken (vaak in samenwerking met anderen) en we doen bij veel zorgorganisaties projecten rond gezond werken in de zorg. Gericht op het terugdringen van verzuim, bevorderen van duurzame inzetbaarheid en daarmee het binden en behouden van zorgmedewerkers.

Ook gaan we in gesprek met zorgbestuurders, leidinggevenden en HR-, arbo- en Or-professionals over het verbeteren van gezond werken in de zorg. En met ons wetenschappelijk getoetste programma InDialoog ondersteunen we zorgorganisaties om te werken aan een gezond organisatieklimaat voor hun zorgmedewerkers.