Over IZZ

Stichting IZZ is in 1977 opgericht door werkgevers en werknemers in de zorg. Als belangenbehartiger van mensen in de zorg wil IZZ de gezondheid en inzetbaarheid van mensen in de zorg verbeteren. Dat doen wij met de eigen IZZ Zorgverzekering en het Gezond werken in de zorg programma. IZZ heeft ruim 410.000 leden en wordt aangestuurd door vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers in de zorg.

De IZZ Zorgverzekering van mensen in de zorg 

De IZZ Zorgverzekering wordt door IZZ samengesteld zodat belangrijke zorg voor mensen in de zorg, zoals fysiotherapie en mantelzorg, optimaal verzekerd is. Want werken in de zorg vraagt nu eenmaal iets anders van je, zowel lichamelijk als  psychisch.

Voor de uitvoering van de IZZ Zorgverzekeringen maken we namens de leden afspraken over de inhoud, premie en service met de uitvoerend zorgverzekeraar (VGZ voor de Zorg).

De collectieve IZZ-regeling is opgenomen in de belangrijkste zorg-cao´s. Via de zorg-cao’s betalen de meeste werkgevers een werkgeversbijdrage voor de IZZ Zorgverzekering. Ongeveer 1 miljoen mensen in de zorg vallen onder deze cao’s.

Gezond werken in de zorg  

Via onze projecten en onderzoeken naar Gezond werken in de zorg werkt IZZ samen met werkgevers in de zorg aan oplossingen om de gezondheid op het werk verbeteren. Hiervoor gebruiken we de analyses die we doen naar het zorggebruik van mensen in de zorg van bijvoorbeeld fysiotherapie, psychische zorg en chronische ziektes.

De inzichten en kennis rond Gezond werken in de zorg deelt IZZ met zorgorganisaties en andere partners. We bekijken de verschillen en zoeken naar verklaringen hiervoor. Deze inzichten vertalen we naar oplossingen in de dekking van de IZZ Zorgverzekering, het ledenvoordeel of bijvoorbeeld in de aanpak van het werkklimaat. Zo versterken Gezond werken in de zorg en de IZZ Zorgverzekering elkaar.

Bestuur Stichting IZZ 

Het bestuur van Stichting IZZ bestaat uit vertegenwoordigers van aangesloten werkgevers- en werknemersorganisaties in de zorg.

De werkgevers worden vertegenwoordigd door: NVZ Vereniging Ziekenhuizen, GGZ Nederland, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland en ActiZ en Jeugdzorg Nederland. De werknemers door: FNV Zorg en Welzijn, CNV Zorg en Welzijn, NU'91 en de Federatie van Beroepsorganisaties in de Zorg.

De bestuursleden >>

Gezonde zorgmedewerkers en gezonde zorgorganisaties,
daar werken we samen aan

Als ledencollectief van 417.000 leden weten wij wat er in de zorg speelt. We monitoren, doen onderzoek en vertalen data en analyses naar Gezond Werken-programma’s en een passende zorgverzekering. Onze kennis delen we actief; met werknemers, werkgevers, samenwerkingspartners en kennispartners binnen en buiten de branche. Stichting IZZ is opgericht door werkgevers en werknemers in de zorg. Samen maken we ons sterk voor een gezonde zorgsector en een gezonder Nederland. 

Bekijk ons jaarplan 2019

Medewerkers Stichting IZZ

Roland Kip 
Algemeen directeur

Office

Leonie van Walcheren
Officemanager/Projectmedewerker

Team Collectiviteit en Communicatie

Bastiaan Schoel  
Hoofd Collectiviteit   
en Communicatie
Jacob Brouwers
Propositiemanager

Marieke Harmsen 
Communicatieadviseur
Karin van Norel  
PR adviseur
Carolijn Caderius van Veen 
Product owner

Pieter van de Winckel 
Community manager
Sonja Lubbers
Trend- en marktonderzoeker

Team Gezond werken in de zorg

Marc Spoek 
Manager

Anouk ten Arve 
Programma manager

Babette Bronkhorst 
Projectmanager

Canan Coban 
Projectmedewerker
Martijn Venus 
Manager projecten
Cynthia van Wachem 
Communicatieadviseur