Stress de Baas

Hoe blijven we stress de baas in de zorg? Op dit platform kunnen werkgevers terecht voor meer informatie, hulpmiddelen en tips van experts. Hiermee helpt u uw medewerkers mentaal fit te blijven. Hoe herkent u bijvoorbeeld stress bij medewerkers en hoe begint u een goed gesprek over stress? 

Logo PGGM&CO PFZW IZZ

 

Werkgevers, tijd voor actie

Ruim de helft van de zorgmedewerkers kampt met meer stress dan voor corona. Een kwart van de zorgprofessionals overweegt zelfs een andere baan als de stressklachten niet verminderen. Als een medewerker te lang te veel stress ervaart, kan dit serieuze gevolgen hebben voor zijn of haar functioneren en gezondheid. Tijd dus om als werkgever de signalen te herkennen en actie te ondernemen. 

Platform Stress de Baas is een initiatief van PGGM&CO, PFZW en IZZ. We hebben de handen ineengeslagen om zorgprofessionals te helpen om juist nu zelf mentaal fit te blijven. We werken hiervoor samen met de MGGZ (Militaire Geestelijke Gezondheidszorg), ARQ IVP (expert bij ingrijpende gebeurtenissen), het Steunpunt CoronazorgenInstituut Fysieke Veiligheid (IFV) en LOT-C.