Arbeidsmarkt en mobiliteit

Hoe los ik mijn personeelstekort op?

De personeelskrapte is inmiddels een waar hoofdpijn­dossier. Inzet van een ZZP-er of Zuid-Europeaan een oplossing?

De personeelskrapte is serieus probleem. Het traditionele inhuren van zzp’ers wordt steeds duurder en kent nog meer nadelen. Zorgorganisaties moeten dus creatieve oplossingen verzinnen om aan mensen te komen. Zoals bindingspremies voor vast personeel en het omscholen van medisch secretaresses tot doktersassistenten. Of zorgmedewerkers over de grens werven.

 Tot 2022 zijn jaarlijks zo’n 32.000 nieuwe zorgmedewerkers nodig. Dat kunnen de opleidingen niet aan. Waar haal je dan je mensen vandaan? De inhuur van zzp’ers is een oplossing. 10% van de zorgmedewerkers is inmiddels zzp’er. Naar verwachting neemt dat nog verder toe. Die populariteit is ook niet vreemd, want zzp’ers verdienen vaak meer dan medewerkers met een vast contract. Ook de grotere autonomie in werkwijze en arbeidstijden – wel of geen nachtdienst – verleiden vaste medewerkers tot een zelfstandig bestaan.

Lees in het artikel in de downloads hoe andere zorgorganisaties denken over het inhuren van ZZP-ers of buitenlandse krachten.

 


Discussieer mee!

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst even inloggen met je IZZ-lidmaatschap.