Beluister de podcast 'Jongeren werven én behouden'

Robin Rotman (BNR Nieuwsradio) is te gast bij QuaRijn en spreekt Mirjam Hagen (bestuurder) en Anita Gaasbeek (verzorgende) over het werven en behouden van jonge zorgmedewerkers.

Net als in de hele VVT is het verloop bij zorgorganisatie QuaRijn hoog. Mirjam vertelt dat er voor jonge zorgmedewerkers veel te kiezen is. Ze willen snel qua ambities en hebben hoge verwachtingen. Daarom gaan we nu actiever het gesprek met ze aan om de mogelijkheden binnen QuaRijn te bespreken. 

Bijna 8 op de 10 jongeren onder de 36 jaar hebben klachten of klachten gehad die bij een burn-out passen. Veel van hen overwegen om hun carrière buiten de zorgsector voort te zetten. Anita (33) vertelt over de vitaliteitstrainingen die ze bij Quarijn kon volgen om weer uit haar burn-out te komen. En gezien de belangstelling vanuit andere teams voor dit soort trainingen, is er nu ook een preventieve vitaliteitstraining. Dit en nog meer in de podcast 'Jongeren werven én behouden'. 

Podcast jongeren

Podcast serie IZZ

IZZ heeft samen met BNR een podcast serie gemaakt. Over hoe zorgorganisaties niet alleen hun patiënten maar ook hun medewerkers gezond houden. Luister nu alle podcasts of abonneer u op de podcast serie 'Zorg voor mensen in de zorg'.

Luister alle podcasts van IZZ