Jong personeel gezond houden: denkt u mee?

Veel jonge zorgmedewerkers verlaten binnen twee jaar de sector. Terwijl de werkdruk al hoog is en het personeel schaars. Wat is er aan de hand? Moet de begeleiding van jonge zorgmedewerkers beter? Of verwachten jongeren tegenwoordig iets anders van werken in de zorg? IZZ zoekt werkgevers in de zorg die hierover willen meedenken. Hr, arbo en management: gaat u met ons in gesprek over deze problematiek?

Onderzoek: Behoud van jong zorgtalent? 

Hoe kunnen wij jonge zorgmedewerkers het beste helpen om mentaal gezond te werken in de langdurige zorg? Om dit te onderzoeken, organiseert Stichting IZZ begin 2020 o.a. vijf focusgroepen. IZZ werkt hierin samen met CNV Jongeren en Jong RAAT/Utrechtzorg. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat zorgmedewerkers jonger dan 35 jaar een te hoge psychische belasting ervaren. Door het organiseren van deze focusgroepen verkrijgt IZZ meer inzicht in de behoefte aan en haalbaarheid van ondersteuning. In drie van de vijf focusgroepen komen jonge zorgmedewerkers aan het woord. In de andere twee gaan wij vanuit de werkgevers met hr- en arboadviseurs in gesprek. 

Uw voordeel bij deelname

Als u deelneemt aan dit gesprek, delen we als eerste met u de kennis die we ophalen in de gesprekken met werkgevers en jonge zorgmedewerkers. Ook hebt u voorrang bij het testen en inzetten van de oplossingen.

Deel uw expertise 

Bent u hr-, arbo-adviseur of manager in de langdurige zorg? En vindt u het interessant om hierover mee te praten? Dan nodigen we u van harte uit om deel te nemen aan een focusgroep (gesprek) hoe we jong talent voor de zorg kunnen behouden. Naast zorgprofessionals is ook uw rol als werkgever van essentieel belang. Uw expertise en ervaring zijn hard nodig om jong zorgtalent te behouden in de zorg.

  • Groepsgesprekken zijn in maart 2020
  • Tijdsduur: 2 uur, exclusief reistijd
  • Locatie: nabij Utrecht Centraal Station
  • Reiskosten worden vergoed

 
Bekijk ook eens onze whitepaper Gezondheid en welzijn jongeren in de zorg.

Aanmelden

Meld u aan via onderstaande button. Stichting IZZ zet zich dagelijks in voor de gezondheid van zorgmedewerkers door middel van onderzoeken en het Gezond werken in de zorg programma.

Aanmelden