Focusgroep: Jong personeel gezond houden

Veel jonge zorgmedewerkers verlaten binnen twee jaar de sector. Terwijl de werkdruk al hoog is en het personeel schaars. Wat is er aan de hand? Moet de begeleiding van jonge zorgmedewerkers beter? Of verwachten jongeren tegenwoordig iets anders van werken in de zorg? IZZ gaat met werkgevers in de zorg in gesprek over deze problematiek.

Onderzoek: Behoud van jong zorgtalent? 

Hoe kunnen wij jonge zorgmedewerkers het beste helpen om mentaal gezond te werken in de langdurige zorg? Om dit te onderzoeken, organiseert Stichting IZZ begin 2020 o.a. vijf focusgroepen. IZZ werkt hierin samen met CNV Jongeren en Jong RAAT/Utrechtzorg. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat zorgmedewerkers jonger dan 35 jaar een te hoge psychische belasting ervaren. Door het organiseren van deze focusgroepen verkrijgt IZZ meer inzicht in de behoefte aan en haalbaarheid van ondersteuning. In drie van de vijf focusgroepen komen jonge zorgmedewerkers aan het woord. In de andere twee gaan wij vanuit de werkgevers met hr- en arboadviseurs in gesprek. 

Wij houden u op de hoogte 

Op dit moment is het niet meer mogelijk om u aan te melden voor deelname aan de focusgroep. Uiteraard houden we u op de hoogte van de uitkomsten en oplossingen die worden aangedragen in de gesprekken. 

Praktische informatie voor deelnemers

  • Groepsgesprekken vinden plaats op dinsdag 17 en donderdag 19 maart 2020 van 13:00 tot 15:00 uur.
  • Locatie: Bar Beton CS, Stationshal 9, 3511 CE Utrecht
    1e verdieping, Jaarbeurszijde (buiten OV poortjes) 
  • Parkeren kan het beste in de PG 'Croeselaan', direct voor de deur van Utrecht CS. Verder parkeergelegenheid vindt u bij de Jaarbeurs aan de Croeselaan en onder winkelcentrum Hoog Catharijne. 
  • Als u deelneemt aan dit gesprek, delen we als eerste met u de kennis die we ophalen in de gesprekken met werkgevers en jonge zorgmedewerkers. Ook hebt u voorrang bij het testen en inzetten van de oplossingen.
  • Voor vragen kunt u contact opnemen met Canan Coban (projectmedewerker IZZ) via e-mail: service@stichtingizz.nl of tel. 055 750 65 00.  

 
Bekijk ook eens onze whitepaper Gezondheid en welzijn jongeren in de zorg.