Preventieve zorg houdt medewerkers gezond

Werken in de zorg kan psychisch en fysiek zwaar zijn. Preventie voorkomt gezondheidsklachten bij zorgmedewerkers. We hebben voor onze leden preventieve zorg opgenomen in de IZZ Zorgverzekering. Attendeer zorgmedewerkers hierop.

Afgestemd op zorgmedewerkers

We hebben onze aanvullende pakketten afgestemd op zorgmedewerkers. Wie zo’n pakket heeft, krijgt ook preventieve zorg vergoed. We geven een aantal voorbeelden.

Leefstijl Check

De IZZ Leefstijl Check is een uitgebreid gezondheidsonderzoek. Met onder meer bloed- en urineonderzoek, een longfunctietest en een fietstest. Na de check krijgt de zorgmedewerker uitgebreid advies over de eigen leefstijl. Zo worden aandoeningen vroegtijdig opgespoord en voorkomen.

Sportmedisch onderzoek

Sport en beweging, het houdt u gezond. Het verkleint bijvoorbeeld de kans op chronische fysieke klachten. Maar welke vorm van bewegen is voor u gezond en past bij u? Zorgmedewerkers komen dat te weten in een sportmedisch onderzoek of sportkeuring bij een sportarts. Die geeft advies over een gezond beweegpatroon. En over het voorkomen van blessures bij sport en beweging.

Voorlichting

In de zwangerschap en voor de bevalling hebt u specifieke informatie nodig. Hoe blijft u gezond? Waar moet u op letten? Onze aanvullende pakketten vergoeden deze voorlichting. Specifieke informatie hebt u ook nodig tijdens de overgang. Hoe vermindert u gezondheidsklachten die daarmee samenhangen? Ook deze voorlichting wordt vergoed door onze aanvullende pakketten.

Lidmaatschappen

Heeft een zorgmedewerker zelf een ziekte? Het is verstandig om dan lid te worden van een patiëntenvereniging. Dan krijgt u goede informatie over zelfmanagement. De IZZ Zorgverzekering vergoedt het lidmaatschap.

Cursussen

Ook reanimatie- en EHBO-cursussen vallen onder preventieve zorg. Die worden dus ook vergoed vanuit de IZZ Zorgverzekering.

Meer weten?

Kijk welke preventieve zorg we vergoeden.