Maak met de Aanpak InDialoog de overgang bespreekbaar

Met de Aanpak InDialoog kunt u als leidinggevende onderwerpen die een risico vormen voor de gezondheid van uw medewerkers bespreekbaar maken. IZZ maakte stellingen over de overgang die het gesprek op gang kunnen brengen.

Het verbeteren van het organisatieklimaat in uw zorgorganisatie biedt de beste kansen om de gezondheid van uw medewerkers te verbeteren. Want wanneer praten zorgmedewerkers over hun eigen gezondheid? Meestal gaat het over de patiënt of cliënt.

Een gestructureerde dialoog binnen het team, met de leidinggevende en de bestuurder over thema's die invloed hebben op de gezondheid van zorgmedewerkers. Vele zorgorganisaties gingen u al voor en de resultaten zijn bewezen en goed! Bekijk hier wat de organisatie aanpak InDialoog u kan opleveren.

De dialoog gaat vaak over thema's als werkdruk, communicatie binnen het team en agressie en geweld. Maar waarom zou u de overgang niet eens als onderwerp kiezen. Een half miljoen vrouwen die in de zorg werken zijn in de overgang. Als het niet voor de vrouw in kwestie zelf is, dan is het voor uw team goed om te weten wat collega's doormaken en wat de klachten van hun eventuele patiënten of cliënten zijn.

IZZ heeft stellingen opgesteld over de overgang die een mooie basis vormen voor een goede teamdialoog over de overgang. Zie onderaan deze pagina bij downloads de stellingen van de Overgang.