Beluister de podcast Zorgprofessionals in crisistijd

Een crisisperiode vraagt het maximale van organisaties en personeel. In deze extra aflevering van Zorg voor Mensen in de Zorg - van Stichting IZZ en PGGM&CO - onderzoekt Robin hoe zorgorganisaties en personeel in crisistijd niet alleen hun patiënten, maar ook zichzelf gezond kunnen houden.

Zorg goed voor jezelf. Dat is, zeker nu, makkelijker gezegd dan gedaan. De zorg krijgt veel voor zijn kiezen door het coronavirus. In alle branches en zorgorganisaties is de invloed merkbaar en worden alle zeilen bijgezet. ‘De zorg moet altijd door’, maar de omstandigheden maken het werken in de zorg in deze periode extra zwaar. Met alle macht proberen zorgmedewerkers zelf inzetbaar te blijven. Want thuis moeten ook kinderen opgevangen worden of mantelzorg georganiseerd worden. Logisch dat de gezondheid dan onder druk komt te staan. Hoe kun je dan ook nog goed voor jezelf zorgen?

Aanleiding voor deze aflevering is het boekje Zorgen voor Professionals. Hierin staan ‘84 praktische tips in moeilijke tijden’ voor zorgprofessionals. 

Een gesprek tussen Robin Rotman (BNR), Donathus Thöne (coach en schrijver van het boekje) en Anouk ten Arve (IZZ).

Podcast serie 'Zorg voor mensen in de zorg'

IZZ heeft samen met BNR een podcast serie gemaakt. Over hoe zorgorganisaties niet alleen hun patiënten maar ook hun medewerkers gezond houden. Abonneer u nu op de podcast serie 'Zorg voor mensen in de zorg'.

Abonneren podcast IZZ