Consult op afstand met Google Glass

Nieuwe technologie zal zorg op afstand gemakkelijker maken. Welke mogelijkheden hebt u bijvoorbeeld met Google Glass? Streekziekenhuis Koningin Beatrix en zorgorganisatie Careaz deden er een pilot mee. De zorgmedewerkers zijn er enthousiast over.

Handsfree

Google Glass is een bril met ingebouwde ICT. U ziet in de bril informatie net zoals  op een smartphone. De bril heeft ook een ingebouwd cameraatje zodat een collega op afstand met ù kan meekijken. Google Glass is handsfree. U bedient hem met uw stem. En dat is heel handig. Zorgmedewerkers hoeven geen handschoenen aan en uit te trekken als ze bijvoorbeeld een foto van een wond willen maken.

Direct vragen stellen

In de pilot had een thuiszorgverpleegkundige de Google Glass bril op terwijl ze bij een cliënt de wond verzorgde. De wondconsulent in het ziekenhuis keek met haar mee. De beide zorgmedewerkers konden met elkaar overleggen. Ook kon de wondconsulent direct met de cliënt praten en vragen stellen.

Enthousiast

De pilot toonde aan dat consult op afstand prima lukt met de bril. De zorgmedewerkers en de beide zorgorganisaties zijn er erg enthousiast over. Maar nu is het wachten. Google Glass is nog in ontwikkeling en nauwelijks verkrijgbaar.