Informeer uw medewerkers over de Nu zeg ik nee-Vijfdaagse

Nee zeggen blijkt moeilijk voor veel zorgmedewerkers. Te vaak over je grenzen heen gaan zorgt voor meer werkdruk en daarmee een hogere psychosociale arbeidsbelasting. En dat is niet goed voor de gezondheid en inzetbaarheid van zorgmedewerkers. Laat uw medewerkers meedoen aan de Nee zeg ik nee-Vijfdaagse.

Zeggen uw medewerkers ook te snel ja? Tegen collega’s of patiënten/cliënten? 

Nee-zeggen is echt lastig. Zorgmedewerkers hebben er grote moeite mee. Ga er maar voor staan: een verzoek van een patiënt weigeren. Of van een collega, waar je dagelijks mee werkt. Toch is het nodig dat zorgmedewerkers ook nee kunnen zeggen. Een geluk: het valt te leren!

Zorgmedewerkers kunnen zich inschrijven voor de Nu zeg ik Nee! Vijfdaagse. Met de Nu zeg ik nee! Vijfdaagse dagen we zorgmedewerkers uit om nee te zeggen. Want als je wat vaker nee zegt, kun je de werkstress verlagen.  Degene die zich aanmeldt, ontvangt elke dag een inspirerende video met een leuke opdracht.

Laat uw medewerkers zich vandaag nog inschrijven en ze kunnen morgen meteen beginnen met de eerste opdracht.

“Ik vond het een leuke manier om weer eens stil te staan bij mijn eigen ja’s en nee’s"

Zorgorganisatie Vogellanden inspireerde haar medewerkers om mee te doen

Manager HR revalidatiecentrum Vogellanden, Jans van Gelder: “De Nu zeg ik Nee! Vijfdaagse past zo goed binnen onze visie en cultuur. We staan voor eigen regie en het bevorderen van vitaliteit van onze medewerkers. Het was een mooie aanleiding om de doelstelling van de campagne aan onze visie te koppelen.” Lees hier het gehele interview.                    

De druk op zorgmedewerkers neemt toe. Dat blijkt ook uit de cijfers van het jaarlijks IZZ-onderzoek naar Zorggebruik onder zorgmedewerkers. Want wat blijkt? Zorgmedewerkers gebruiken steeds meer fysiotherapie en psychische zorg. En niet alleen in de zorg is de werkdruk hoog. Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes.  Daarom organiseren ledencollectief IZZ en kennisnetwerk Vernet de Nu zeg ik nee! Vijfdaagse.

Week van de Werkstress

De Vijfdaagse is bedacht voor de Week van de Werkstress 2017 van 13 tot en met 17 november. In deze week deden bijna 2.000 mensen mee aan de Vijfdaagse. Vanwege dit succes blijven initiatiefnemers Vernet en IZZ de Vijfdaagse aanbieden. Medewerkers kunnen op elke gewenste dag beginnen.

Initiatief van IZZ en Vernet

De Vijfdaagse is een initiatief van IZZ en Vernet, het kennisnetwerk en benchmark rondom het thema ‘verzuim en inzetbaarheid’ en uitgever van het boek Hoe(zo) eigen regie? De Vijfdaagse is in co-creatie met een aantal zorgorganisaties ontwikkeld.