Vitaliteit en preventie

Bijeenkomst voor zorgorganisaties in Oost-Nederland: ZGT testte nieuwe RI&E voor de Zorg

Riepair ontwikkelde samen met IZZ een nieuwe RI&E voor de zorg. Een praktisch, bruikbare tool die aansluit op de zorgpraktijk. ZGT testte de nieuwe RI&E en vertelt op 21 juni in Oost-Nederland over hun ervaringen. Ben je erbij?

Bron-aanpak werkt!

Is jullie RI&E een stoffig instrument? Is de RI&E omslachtig om uit te voeren en te arbeidsintensief om na te leven? En draagt de RI&E niet direct bij aan het verbeteren van de werkomstandigheden in de zorg?

Kom dan op donderdag 21 juni van 14.45 tot 16.45 uur naar de regiobijeenkomst in Oost-Nederland en hoor de gebruikerservaringen van Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) over de nieuwe RI&E voor de Zorg.

Een eenvoudige, praktisch bruikbare tool waarmee je tijdens het uitvoeren van de RI&E direct aan de slag kan om risico’s te verkleinen of uit de weg te ruimen.  

“Gezonde zorgmedewerkers zijn belangrijker dan ooit. Krapte op de arbeidsmarkt, hoge werkdruk, hoog verzuim; de kranten staan vol met de gezondheidsrisico’s die zorgmedewerkers dagelijks lopen door hun werk. De sleutel om te werken aan de gezondheid van zorgmedewerkers is het verbeteren van de arbeidsomstandigheden bij de bron. IZZ hoort regelmatig van zorgorganisaties dat de huidige RI&E de risico’s niet goed in kaart brengt en dat het niet praktisch bruikbaar is in de zorg. Om die reden heeft IZZ samen met RiePair een RI&E ontwikkelt speciaal voor de zorg”.      
Anouk ten Arve programmamanager bij IZZ, het ledencollectief van mensen in de zorg            

Na de bijeenkomst

  • Kent u de ontwikkelingen rond fysieke en psychische belasting van zorgmedewerkers
  • Bent u geïnspireerd door de gebruikerservaringen van ZGT
  • Weet u meer over de voordelen van de nieuwe RI&E
  • Heeft u weer eens bij kunnen praten met uw HR/Arbo/OR-regiogenoten uit de zorg

Praktisch

  • Donderdag 21 juni van 14.45 uur tot 16.45 uur
  • Locatie:

Van der Valk Hotel Hengelo Bornsestraat 400 7556 BN Hengelo www.hotelhengelo.nl/routebesch...

Aanmelden:

Mail sturen naar martijn.venus@stichtingizz.nl. Geef in de mail even aan met hoeveel mensen u komt en wat hun functies zijn. Het aantal plaatsen is beperkt. Meld u snel aan.

Vragen?
Bel Martijn Venus via 06-57 57 44 86 of mail naar martijn.venus@stichtingizz.nl