IZZ Zorgverzekering algemene informatie

Wat hebben de IZZ Zorgverzekering en Gezond werken in de zorg met elkaar te maken?

IZZ wil de gezondheid en inzetbaarheid van mensen in de zorg verbeteren. Dat doet IZZ door onderzoek te doen naar Gezond werken in de Zorg en met de eigen IZZ Zorgverzekering. Hoe hebben zorgmedewerkers hier voordeel van?

IZZ wil de gezondheid en inzetbaarheid van mensen in de zorg verbeteren. Dat doet IZZ door onderzoek te doen naar Gezond werken in de Zorg en met de eigen IZZ Zorgverzekering. De IZZ Zorgverzekering wordt door IZZ samengesteld zodat belangrijke zorg voor mensen in de zorg zoals fysiotherapie en mantelzorg optimaal verzekerd is. Want werken in de zorg vraagt nu iets anders van mensen, zowel lichamelijk als  psychisch.

Via onze onderzoeken naar Gezond werken in de Zorg werken we samen met werkgevers in de zorg aan oplossingen om de gezondheid op het werk verbeteren. Hiervoor gebruiken we de analyses die we doen naar het zorggebruik van mensen in de zorg van bijvoorbeeld fysiotherapie, psychische zorg en chronische ziektes. We bekijken de verschillen en zoeken naar verklaringen hiervoor. Deze inzichten vertalen we naar oplossingen in de dekking van de IZZ Zorgverzekering, het ledenvoordeel of in de aanpak van het werkklimaat. Zo versterken Gezond werken in de Zorg en de IZZ Zorgverzekering elkaar. 

Hoe hebben medewerkers in de zorg voordeel van de IZZ-regeling?

Medewerkers in de zorg hebben voordeel van de IZZ Zorgverzekering door zowel de collectiviteitskorting als de inhoud van de IZZ Zorgverzekering. Hiernaast zijn ze automatisch lid van IZZ als ze een collectieve IZZ Zorgverzekering afsluiten. Zo profiteren ze van allerlei ledenvoordelen die ze helpen om gezond en fit te blijven. Zowel in werk als privĂ©. 

Ook kunnen zorgmedewerkers met een IZZ Zorgverzekering meedenken in de samenstelling van de verzekering en laten horen wat zij belangrijk vinden. Want IZZ is het ledencollectief van mensen in de zorg en richt zich uitsluitend op mensen in de zorg en hun gezinsleden. Uiteraard profiteren ook de gezinsleden van alle voordelen van IZZ  en de IZZ Zorgverzekering.