Zorggebruik

Werk aan een goede organisatie

De verschillen in zorggebruik per organisatie zijn enorm en in 2017 zijn de verschillen opnieuw groter geworden. Slecht nieuws! Maar het goede nieuws is dat er ook organisaties zijn die het goed doen, het kan dus wel.

Het zorggebruik in de zorgsector is opnieuw gestegen. Slecht nieuws. Maar er is ook goed nieuws: er valt wat aan te doen. Er zijn namelijk ook veel organisaties waar de medewerkers weinig fysiotherapie en psychische zorg nodig hebben. Bovendien is er een oplossing voorhanden: de Aanpak Organisatie­klimaat. ‘Een werkgever kan dus écht kiezen voor gezond werken en daarmee de gezondheid onder zijn medewerkers beïnvloeden’, zegt Anouk ten Arve van IZZ.


Fysiotherapie zorggebruik 2013-2017
Gebruik psychische zorg 2013-2017


Lees het volledige artikel met het interview met Anouk ter Arve via de download hieronder of bekijk de uitslagen van 2017 op het NIEUWE digitale dashboard van IZZ. Daar kunt u de uitslagen van de gehele sector zien, per branche en als u voldoende IZZ verzekerden heeft die bij u werken kunt u de zorggebruikcijfers van uw eigen organisatie zien achter de 'Inlog'.

Meer informatie over zorggebruik vind je ook op www.izz.nl/zorggebruik