Organisatieklimaat-InDialoog

Organisatieklimaat van invloed op gezondheid medewerkers

IZZ en Erasmus Universiteit Rotterdam deden samen onderzoek naar de relatie tussen het organisatieklimaat en de gezondheid van zorgmedewerkers.

Verbeter uw organisatieklimaat en de gezondheid van uw medewerkers!

Na jarenlang wetenschappelijk onderzoek onder zorgmedewerkers en toetsingen in de praktijk heeft IZZde belangrijkste be├»nvloedbare factor gevonden: het Organisatieklimaat. Want wat blijkt? Zorgorganisaties met een prettig organisatieklimaat hebben gezondere medewerkers. De cultuur van uw organisatie zit diep in de wortels en is ingewikkeld om te veranderen. Het klimaat van uw organisatie kunt u wel stap voor stap verbeteren. Vooral door met elkaar in gesprek te gaan. Een dialoog over gezond en veilig werken in verschillende lagen van de organisatie. Eenvoudig toch?

Stichting IZZ ontwikkelde samen met de Erasmus Universiteit Rotterdam een stappenplan waarmee zorgorganisaties zelf aan de slag kunnen. De zogenaamde 'Aanpak Organisatieklimaat'.  

Onderaan deze pagina kunt u artikelen downloaden waarin meer over het onderzoek wordt verteld. Ook is er een algemene folder over de Aanpak beschikbaar. Direct aan de slag met de Aanpak? Bekijk dan het stappenplan en download de Handleiding.