Nieuws

Zorggebruik is relevante gezondheidsindicator

Gaat het goed of niet goed met de gezondheid van mijn organisatie? Juist de zorggebruikcijfers van IZZ geven hier een helder antwoord op.

Het zorggebruikcijfer oftewel het gebruik van fysiotherapie en psychische zorg van zorgmedewerkers is voor een zorgorganisatie een belangrijk signaal. Het percentage geeft inzicht in zowel de gezondheid van een organisatie als de arbeidsomstandigheden. Daarmee is het zorggebruikpercentage een belangrijke indicator voor een organisatie. Van fysiotherapie is bekend dat zeker 25% van de onderliggende lichamelijke klachten arbeidsgerelateerd is. Het heeft enkele jaren geduurd, maar zorggebruik staat nu eindelijk op de agenda van bestuurders. Door het tekort aan personeel wordt aandacht besteden aan gezondheid en gezonde arbeidsomstandigheden een maatschappelijke noodzaak. Zorgmedewerkers hebben het voor het uitkiezen als ze een (andere) baan zoeken. Waarom zou iemand bij een organisatie solliciteren waar je niet gezond kunt werken?

IZZ maakt nuttig gebruik van ­zorggebruikdata

Het collectief van 210.000 zorg­medewerkers met een IZZ Zorg­verzekering levert een schat aan gegevens op. Het zorggebruik van deze medewerkers zegt iets over hun gezondheid en over de arbeidsomstandigheden waarin ze werken. In haar rol als belangenbehartiger gebruikt IZZ de data in contacten met de overheid en andere stakeholders.

NIEUW: Dit jaar staan de zorggebruikcijfers op een digitaal dashboard. U kunt lijnen in de grafieken aan en uitzetten. Ook ziet u hoe groot de verschillen zijn tussen zorgorganisaties.  Zorgorganisaties die minimaal 25 IZZ-verzekerden ontvangen een inlog zodat zij ook de zorggebruikcijfers van hun organisatie kunnen zien en kunnen vergelijken met anderen. Wilt u weten of u deze mail ontvangt, neem dan contact met ons op.

Homepage digitaal dashboard zorggebruik

Homepage dashboard IZZ

Lees het volledige artikel via de download hieronder.