Zuurstof voor zorgprofessionals

De zorgprofessional snakt naar adem: door de continue overvraging zijn ze uitgeput. Het boek ‘Zuurstof voor zorgprofessionals’ van IZZ is een pleidooi om het HR- beleid te versimpelen en de professional centraal te stellen.

Pleidooi voor simpeler HR-beleid

Uit diverse onderzoeken blijkt dat drie factoren het meest bijdragen aan de bevlogenheid van zorgprofessionals: de relatie met leidinggevende, samenwerking in het team en autonomie en zeggenschap. Kenmerken die te maken hebben met interactie. En helemaal niet met meer bewegen, inzet van technische hulpmiddelen, opleiding, salaris en leefstijlprogramma’s. Het HR-beleid van zorgorganisaties moet terug naar de basis. Gericht op het voorkomen van emotionele en fysieke uitputting van zorgprofessionals. Zij vormen immers het hart van de organisatie. Dit zorgt voor minder uitstroom en een aantrekkelijkere werkklimaat. Het boek laat zien dat zorgorganisaties van deze kunstmatige beademing af moeten en het hart weer zijn werk laten doen. Het boek is geschreven doior Anouk ten Arve, zij werkt tot 2023 als programmamanager bij Stichting IZZ. In deze rol adviseerde zij op strategisch niveau hoe zorgorganisaties het gezond en veilig werken kunnen optimaliseren.

 

"Consistent en koersvast met ruimte voor goede innovatieve ideeën. Precies zoals het boek beschrijft"  >>

Roel Paulus, HR-directeur bij Sevagram, over goed HR-beleid

In de media

Luister ook naar de BNR podcast 'Weg met de vitaliteitsweek', waarin de auteur Anouk ten Arve meer vertelt over het boek.