IZZ werkt samen met CZ en VGZ. Wat betekent dat?

Stichting IZZ zorgt voor de zorg. Dat doen wij o.a. met de IZZ Zorgverzekering. Stichting IZZ is geen zorgverzekeraar, hiervoor werken we samen met zorgverzekeraars CZ en VGZ. Zij voeren de IZZ Zorgverzekering uit, die wij op basis van onze kennis over de zorg voor jou hebben samengesteld. 

IZZ werkt samen met CZ en VGZ

IZZ Zorgverzekeraar? Dit regel je bij VGZ en CZ 

De IZZ Zorgververzekering wordt geregeld en uitgevoerd door verzekeraars VGZ en CZ. IZZ is dus geen zorgverzekeraar. Met VGZ en CZ regel je dus alles rondom je IZZ Zorgverzekering. Van het afsluiten van je verzekering tot online declareren. Ook voor vragen over je IZZ Zorgverzekering kun je terecht bij de zorgverzekeraars. 

Samenstelling IZZ Zorgverzekering

Zowel CZ als VGZ bieden een IZZ basisverzekering. VGZ heeft vier varianten van de basisverzekering, CZ drie. Ook bieden ze allebei de aanvullende verzekering Zorg voor de Zorg, afgestemd op werken in de zorg. Voordeligere aanvullende pakketten zijn Zorg voor de Zorg Budget (CZ) en de nieuwe Zorg voor de Zorg Instap (VGZ).

Met CZ en VGZ maken we scherpe afspraken over de premie, collectiviteitskorting en de inhoud van de aanvullende pakketten. Zo krijg je bij VGZ tot 20% collectiviteitskorting op aanvullende verzekeringen. CZ biedt de meeneem service van niet gebruikte fysiotherapie behandelingen naar het volgende kalender jaar. 

Meer weten over de overeenkomsten en verschillen tussen de Zorg voor de Zorg-pakketten van beide zorgverzekeraars? Lees hier meer

Extra korting van IZZ op de Zorg voor de Zorg-pakketten

Om de Zorg voor de Zorg-pakketten toegankelijk en betaalbaar te houden voor mensen in de zorg, betaalt Stichting IZZ hieraan mee. Dat noemen we de extra korting van IZZ. In 2024 betaalt IZZ tot € 30 per betalende deelnemer per jaar. Bij de verzekering Zorg voor de Zorg Budget van CZ en de nieuwe Zorg voor de Zorg Instap van VGZ geldt een korting van € 15 per betalende deelnemer per jaar. Dit is al verwerkt in de premie van het Zorg voor de Zorg-pakket die CZ of VGZ bij je in rekening brengt. 

IZZ en VGZ

Zorgverzekeraar VGZ is al meer dan 45 jaar, vanaf de start van IZZ, uitvoerder van de IZZ Zorgverzekering. Met ruime vergoedingen voor fysio en mantelzorg. Met extra online psychische hulp én snelle uitbetaling door de handige IZZ Zorgverzekeringsapp. 

IZZ en CZ

Sinds 2019 is CZ ook uitvoerder van de IZZ Zorgverzekering. CZ doet meer dan alleen het vergoeden van zorg. Zij helpen je met het vinden van goede zorg, maar doen ook aan wachtlijstbemiddeling en meekijken second opinion. Service en gemak staan voorop: van aanmelden en inzicht in vergoedingen tot declaraties indienen en gespreid betalen van je eigen risico. 

Dit regel je met IZZ

IZZ is een ledencollectief. Dit betekent wij ons voor én met jou en bijna 400.000 leden inzetten voor een gezonde zorg. Dit doen we met de IZZ Zorgverzekering en ledenvoordelen voor leden van IZZ. Want je bent met een IZZ Zorgverzekering ook lid van IZZ. Je moet nog wel even je lidmaatschap activeren om gebruik te maken van de IZZ ledenvoordelen. 

Daarnaast doen we allerlei projecten rondom Gezond werken in de Zorg. We doen onderzoek en zetten deze resultaten om in trainingen, tips en tools waar jouw werkgever en jij mee aan de slag kunnen. 


 

De IZZ Zorgverzekering 2024

De IZZ Zorgverzekering is er speciaal voor zorgmedewerkers én hun gezin. Met vergoedingen en voordelen afgestemd op jouw werk in de zorg. Om veerkrachtig te blijven onder druk. En snel te herstellen als het even tegen zit.

  • Basisverzekering vanaf €138,95 per maand
  • Extra korting van IZZ tot € 30,00 per jaar op Zorg voor de Zorg
  • Ruime vergoedingen voor fysio en psychische hulp
  • Eigen risico compensatie tot €385 bij post covid en PTSS
  • Kleine, goedkopere aanvullende pakketten waaronder Zorg voor de Zorg Budget
  • Tot 20% korting op de aanvullende verzekeringen (incl. €30 extra IZZ korting)
  • Gratis trainingen, tools en kortingsacties om je gezondheid te versterken